Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Μόσχα στοχεύοντας στην αύξηση του τουρισμού


Συνεχίζοντας με επιτυχία την πορεία προβολής των Θεσσαλικών προορισμών η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην  μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Ρωσία-Μόσχα με την ονομασία «ΜΙΤΤ 2012 Ταξίδια και Τουρισμός» από 21 έως 24 Μαρτίου .Θετικά τα μηνύματα, οι προοπτικές για αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία από την αγορά της Ρωσίας, αλλά και από άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης . Στη Ρωσία το κλίμα είναι  ευνοϊκότερο για την αύξηση του τουρισμού σχετικά με τα περυσινά νούμερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Για τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος πραγματοποιήθηκε forum με  Ρώσους tour operator   στις 21 Μαρτίου . Η ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ελκυστικός στους Ρώσους λόγω  της κοινής θρησκευτικής αντίληψης .
 Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, ενώ θεσσαλικοί προορισμοί που και φέτος ενδιέφεραν τους επισκέπτες της έκθεσης ήταν τα Μετέωρα, οι Β.Σποράδες, ο Όλυμπος ,η λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο ,και τα παράλια της Λάρισας.
Η ελληνική συμμετοχή προκάλεσε το ενδιαφέρον πλήθους εμπορικών επισκεπτών και κοινού, με τη δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο δικό της περίπτερο στον ενιαίο χώρο του ΕΟΤ.


Την έκθεση και το ελληνικό περίπτερο  επισκέφτηκε  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Γ. Κολέτσος, τουριστικοί φορείς ,εκπρόσωποι της Εκκλησίας, καθώς και εκατοντάδες αντιπροσωπείες από ολόκληρο τον κόσμο. 

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν οι κυρίες Κόντου Μαρία , Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας , Νατάσα Καλύβα από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων , από την επιτροπή Τουριστικής; Προβολής Δήμου Σκοπέλου η κ. Κωνσταντίνα Αγγελέτου και ο κ. Βαγγέλης Δρόσος και από τους επαγγελματίες τουρισμού συμμετείχαν ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες και πιο συγκεκριμένα: κ. Στέργιος Στερεόπουλος, κ. Λίζα Μενάγια ,κ.Ελένη Τζιαχάνα και ο κ. Γιώργος Πολύζος

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου