Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συμπόρευση με το ΚΚΕ ζήτησε από την Φήκη ο Αχιλλέας Κανταρτζής


Στην σημασία των επικείμενων εκλογών  και τα τρομοκρατικά διλήμματα ,  αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Φήκη ο Αχιλλέας Κανταρτζής μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ και ανάμεσα σε άλλα σημείωσε τα εξής:








«… Έχουν το θράσος να προκαλούν και να εκβιάζουν τον λαό αυτοί που έκαναν την ζωή μας κόλαση και δέσμευσαν το μέλλον μας για τα επόμενα 30 χρόνια. 

Η πλουτοκρατία και τα κόμματα της μαζί με την τρόϊκα εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον λαό για να σκύψει το κεφάλι ώστε να περάσουν  τα νέα  ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν.  Θέλουν τα φθάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας και Κίνας,  να δουλεύει ο εργαζόμενος για 200 και 300 ευρώ για να στηρίξουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν υπάρχουν για τον λαό άλλα περιθώρια αναμονής. Θα είναι σκέτη τραγωδία.  Δεν είμαστε στο παραπέντε. Είμαστε στο και πέντε. Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει.
Πρέπει να μπει ένα τέλος στο γνωστό σήριαλ που έχουμε δει επανειλημμένα δηλαδή ο ψηφοφόρος   κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα ή τις αυταπάτες να ρίχνει στην κάλπη άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που ήθελε.

… Η σύγκρουση δεν είναι ανάμεσα στους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς όπως ισχυρίζονται ορισμένοι για να μην αλλάξουν τελικά τίποτα, αφού σε τελική ανάλυση αφήνουν άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων που φέρνει όλα αυτά τα βάσανα και τις συμφορές στον λαό . Μοιράζουν απλά  νέες αυταπάτες που θα πληρωθούν βαριά.
… Η σύγκρουση γίνεται ανάμεσα στα μονοπώλια και τον λαό. Το ζήτημα της εργατικής – λαϊκής εξουσίας όμως  δεν πρόκειται να κριθεί  σε αυτές τις εκλογές, στις κάλπες. Έχει όμως μεγάλη σημασία για τον λαό,  να συγκεντρώσει δύναμη για την επόμενη μέρα, να εμποδίσει τα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται να διεκδικήσει τον πλούτο που του ανήκει.
Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλη η ατομική ευθύνη του καθενός.

Ο λαός πρέπει να τσακίσει κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ  με την ΝΔ και τους συνοδοιπόρους τους.
Αυτό όμως που θα τους φοβίσει πραγματικά και θα τους κόψει τη φόρα ενώ θα δώσει δύναμη στον λαό,  είναι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ.
Τι έχει να φοβηθεί ο άνεργος, ο εξαθλιωμένος, ο εργαζόμενος αν η κυβέρνηση που θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κυριολεκτικά αδύναμη;

Όσο πιο αδύναμη θα είναι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί και όσο πιο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ τόσο καλύτερες θέσεις θα έχει εξασφαλίσει ο λαός για να ανακόψει την νέα θύελλα που έρχεται μετά τις εκλογές, να  βγει στην αντεπίθεση για να  πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας με την λαϊκή εξουσία.

Για αυτό η συμπόρευση και η εκλογική στήριξη του ΚΚΕ είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν,  ακόμη και από εκείνους δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, αναγνωρίζουν όμως και κατανοούν ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η εγγύηση για να γίνει ο λαός το αντίπαλο δέος.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου