Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Εργατικές κατοικίες Σωτήρας - Συνάντηση δικαιούχων με την προσωρινή διοικούσα επιτροπή


Δεσμεύσεις ότι η παράδοση των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας θα παραδοθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έλαβαν τα μέλη της τριμελούς αντιπροσωπείας των 168 δικαιούχων από τα μέλη της πενταμελούς προσωρινής διοικούσας επιτροπής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία του ΟΕΚ στην Αθήνα.




Η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Παρασκευή Μαργαρίτη, Βιβή Καλογριά και Γρηγόρη Μπαμπούρη, συναντήθηκε τόσο με διευθυντικά στελέχη (κ.κ. Αντωνάκο, Γενική Διεύθυνση και Γούλα, τεχνικά έργα), όσο και με τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής η οποία έχει συσταθεί με διάρκεια ως τις 31 Ιουλίου με στόχο να κλείσει τις εκκρεμότητες του καταργούμενου  ΟΕΚ κι έθεσε το θέμα των εργατικών κατοικιών για τις οποίες κατέθεσε υπόμνημα.

Εκείνο που επισημάνθηκε από τους αρμοδίους κατά τη συνάντηση είναι ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα μη παράδοσης των κατοικιών, κάτι που εκφράστηκε με βεβαιότητα από το σύνολο των παρισταμένων. Όπως τονίστηκε, οι εργατικές κατοικίες Σωτήρας είναι ένα έργο που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κι επομένως θα δοθεί προτεραιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί κι από την πλευρά του Δήμου η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού. (Να θυμίσουμε ότι για την κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού έχουν αναλάβει προσωπική δέσμευση σε συνέλευση των δικαιούχων τόσο ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας, όσο κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κολότσιος).
Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κ.κ. Δημήτριος Σκαρίπας, πρόεδρος, Νικόλαος Δασκαλάκης, Παναγιώτης Βρουστούρης, Αγγελική Δρακοπούλου και Ματθούλα Τριανταφύλλου, ανέφεραν ότι τα έργα θα συνεχιστούν εντός των επομένων ημερών.

Ζήτησαν όμως μία πίστωση χρόνου 10-15 ημερών προκειμένου να ενημερωθούν δεδομένου ότι, όπως τόνισε ο πρόεδρος κ. Σκαρίπας, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους μόλις την περασμένη Δευτέρα. Από την ενημέρωση που είχαν από τον κ. Αντωνάκο απομένουν ελάχιστες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου κι εκτιμάται ότι αυτές θα έχουν ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων εντός 2 μηνών.

Πέραν τούτου, από την αντιπροσωπεία των δικαιούχων προσκομίστηκε και η απόφαση (με αριθμό πρωτοκόλλου ΗΠ 3582) που είχε ληφθεί στις 31 Ιανουαρίου από την τότε πρόεδρο του ΔΣ του ΟΕΚ κ. Κωττίδου για τη δέσμευση πίστωσης ύψους 1.605.150 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης και για την ανάγκη εξόφλησης των λογαριασμών του οικισμού Σωτήρα VΙ, οπότε όπως επισημάνθηκε δεν τίθεται θέμα χρημάτων αφού το απαιτούμενο ποσό έχει δεσμευτεί.

Δέσμευση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής είναι ότι τα έργα θα προχωρήσουν άμεσα και τα σπίτια θα παραδοθούν εντός σύντομου διαστήματος και πάντως πριν τις 31 Ιουλίου που λήγει η θητεία της επιτροπής. Στους δικαιούχους θα δοθούν τα προσωρινά παραχωρητήρια κατά την τελετή παράδοσης των κατοικιών.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου