Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η Έκθεση Ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα


Στον Μύλο του Ματσόπουλου, υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, συνεχίζεται με επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής  της Φιλολόγου και ερασιτέχνη ζωγράφου Μαρίας Ζιάκα. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι 8 Απριλίου.


Η Μαρία Ζιάκα, μέλος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, γεννήθηκε στα Κούρεντα Ιωαννίνων το 1951. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων και υπηρέτησε τη δημόσια Εκπαίδευση ως Φιλόλογος από το 1979 μέχρι 2011. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη και ασχολείται πάρα πολλά χρόνια ερασιτεχνικά. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση. Σ’ αυτήν γίνεται μια αναδρομή σε όλη την πορεία της στην καλλιτεχνική αναζήτηση. Ο επισκέπτης μπορεί να δει έργα νεανικά που εκφράζουν πάθος και δυναμισμό με την τεχνική της αφαίρεσης, έργα της ωριμότητας που εκφράζουν την προσπάθεια για την κατάκτηση των τεχνικών μέσων και της προσωπικής έκφρασης.


 Η ποικιλία των θεμάτων, των τεχνικών και των χρωμάτων κερδίζει τους επισκέπτες της έκθεσης. Κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή όχι μόνο στις προσωπογραφίες, αλλά και στα τοπία. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν μια σειρά έργων (φόρος τιμής στην προηγούμενη γενιά) που αποδίδει ζωγραφικά παλιές οικογενειακές φωτογραφίες καθώς κι ένα αφιέρωμα στην Εκπαίδευση με θέματα από τα Σχολεία της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Την έκθεση επισκέφτηκαν την Πέμπτη οι δάσκαλοι και μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, που έκαναν τον σχολικό τους περίπατο στο πάρκο, καθώς και μια ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ με τους καθηγητές τους.


Θα προτείναμε στα Σχολεία της πόλης να οργανώσουν την επίσκεψη στην έκθεση για τα πρωινά της επόμενης εβδομάδας της λειτουργίας της (μέχρι τις 8 Απριλίου), με την πεποίθηση ότι αποτελεί μια καλή επιλογή εναλλακτικής διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης μας.

Η έκθεση θα  είναι ανοιχτή καθημερινά το πρωί από 10-14 και το απόγευμα από 18-21.30’.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου