Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δήλωση αποχώρησης Χρήστου Χάιδου


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει με επιστολή του την απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες Εθνικές Εκλογές…Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Πίστευα και πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική έχει νόημα για τους πολίτες και τους πολιτικούς, όταν συμβαδίζει με την ηθική, βασίζεται σε ιδεολογία, διέπεται από πλαίσιο αρχών και κανόνων και έχει ως στόχο την προσφορά και τη δημιουργία .

 Οτιδήποτε άλλο, όπως οι ανέξοδες υποσχέσεις, οι προσωπικές στρατηγικές, οι συναλλαγές, η αμετροέπεια και η αλαζονεία αποτελεί ένα παιχνίδι ματαιοδοξίας προσωρινά συναρπαστικό και αποδοτικό αλλά μακροπρόθεσμα καταστροφικό και τραγικό.

Με γνώμονα αυτές τις ιδέες που με συντρόφευαν σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής μου, πορεύτηκα και ως βουλευτής.

 Τα τελευταία δύο χρόνια κάτω από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που όλοι βιώσαμε και βιώνουμε, παρέκλινα από αυτό το περίγραμμα υπερψηφίζοντας μετά λόγου γνώσης επώδυνα και σκληρά για την κοινωνία μέτρα μπροστά στον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας και την απειλή κατάρρευσης της χώρας, γιατί θεώρησα ότι αυτή η επιλογή ήταν αναγκαία για να διασωθεί η πατρίδα, η οποία βρίσκεται πάνω από όλους και πάνω από όλα.

 Ταυτόχρονα, όμως, για το ίδιο διάστημα εκτός από την κοινωνία που αντιδρά, γιατί θεωρεί ότι μαζί με την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν υπήρξαν και οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την άρση των αδικιών που προκλήθηκαν, δοκιμάστηκε και η συνοχή των κομμάτων αλλά και το κοινοβουλευτικό σύστημα γενικότερα, αφού με την υπάρχουσα συγκρότηση και λειτουργία τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών.

Τώρα, όμως, σε συνθήκες βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, σε περίοδο εντεινόμενης απαξίωσης της συλλογικής δράσης,  σε μέρες αποστασιοποίησης των πολιτών από τα κόμματα, η επιστροφή στις αρχές και στις αξίες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκτηση του τρωθέντος κύρους της πολιτικής και την αποκατάσταση της λαβωμένης αξιοπιστίας των πολιτικών.

Μια επανειλημμένα διακηρυγμένη θέση μου και ενυπόγραφη δημόσια δέσμευσή μου ήταν και είναι η ανάγκη θέσπισης θητειών και η διευκόλυνση της ανανέωσης στο κοινοβούλιο, κάτι που λόγοι συνέπειας και συνείδησης με οδηγούν να τηρήσω.

 Έτσι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα, αφού για μένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα ούτε μέσον επίτευξης αλλότριων σκοπών, μετά από τρεις θητείες και για περισσότερα από οκτώ χρόνια βουλευτής, να μην θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές.

Στήριξα και θα στηρίζω ως απλό μέλος την παράταξη και τη νέα ηγεσία της στην καινούρια αρχή για την αναγέννηση του χώρου, την επανασυσπείρωση των προοδευτικών πολιτών σε αυτήν και τη ζητούμενη συμπόρευση των δημιουργικών δυνάμεων μαζί της προς όφελος της κοινωνίας και της Ελλάδας γενικότερα.

Αφού ζητήσω συγγνώμη από όσους στενοχώρησα με ενδεχόμενες πράξεις ή παραλείψεις μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες τις Τρικαλινές και όλους τους Τρικαλινούς για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν και την τιμή που μου έκαναν εκλέγοντάς με επί τρεις συνεχόμενες θητείες πρώτο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας.

Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, οι οποίοι στάθηκαν με αφοσίωση στο πλάι μου και τους φίλους μου που με στήριξαν με πίστη στο δύσκολο και για αυτούς δρόμο που επέλεξα να ακολουθήσω.

Θα συνεχίσω ως πολίτης και ως γιατρός, παράλληλα με τη δουλειά μου, να συμμετέχω στα κοινά, να στέκομαι στο πλευρό των συνανθρώπων μου και να προσφέρω στους συμπατριώτες μου τις υπηρεσίες μου από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι.

 ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΪΔΟΣ                                          

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου