Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Σούλας Μερεντίτη στη βουλή


Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής , έκανε η Βουλευτής  Ν. Τρικάλων, Σούλα Μερεντίτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.







Η κα Μερεντίτη αναφέρθηκε στις 3 ενότητες του νομοσχεδίου και τόνισε ότι η σωστή εφαρμογή τους μπορεί να αποτελέσει θεμελιώδη βάση για να εφαρμοστούν οι πρόσφατες δεσμεύσεις στο μνημόνιο συνεργασίας και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ», αποτελεί ένα μεγάλο εγχείρημα. Τα  προβλήματα που δημιουργούνται στην Ευρώπη από την έλλειψη ενέργειας, μπορούμε να τα επιλύσουμε χρησιμοποιώντας τις ατελείωτες ημέρες ηλιοφάνειας στην Ελλάδα. Η κα Μερεντίτη συγκεκριμένα ανέφερε «Τον ήλιο μας δεν το δανείζουμε, ο ήλιος μας δεν τελειώνει, θα είναι πάντα εδώ να μας φωτίζει και να μας ζεσταίνει.  Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την χώρα μας και για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Η αξιοποίηση του πάρκου του Ελληνικού, το οποίο σε έκταση είναι μεγαλύτερο από το Central Park της Ν. Υόρκης, μπορεί να συμβάλλει θετικά και ουσιαστικά στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, στη βελτίωση της ανάπτυξης της οικονομίας και παράλληλα στη δημιουργία ενός ελκυστικού προορισμού για τους πιθανούς επισκέπτες μετατρέποντας την Αθήνα σε μια κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης.

Όσον αφορά τα βιοκαύσιμα, η κα Μερεντίτη κατέθεσε πρόταση ως προς τη δυνατότητα εγκατάστασης μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμου από λίπη και έλαια για την θέρμανση των θερμοκηπίων μειώνοντας το κόστος παραγωγής και δημιουργώντας νέες προοπτικές στην αγροτική οικονομία.

Τέλος, με παρέμβασή της επανήλθε  στο φράγμα της Μεσοχώρας, ένα θέμα που ταλανίζει χρόνια τον νομό μας, λέγοντας επί λέξη: « Να τελειώνουμε επιτέλους. Τολμήστε να προχωρήσετε, να επενδύσετε, να ανοίξει η στρόφιγγα και να γεμίσει το φράγμα νερό, φέρνοντας παράλληλα ανάπτυξη στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα».

Τρίκαλα, 22  Μαρτίου 2012

(Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου