Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

3.460.918,75 ευρώ για το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων


- Υπεγράφη η έγκριση συμβασιοποίησης για 4 έργα της Θεσσαλίας
- Μεταξύ των έργων οι υποδομές του ΤΕΦΑΑ και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Καλαμπάκας






Δόθηκε σήμερα η έγκριση συμβασιοποίησης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό σε 4 έργα ενταγμένα στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας συνολικού προϋπολογισμού 9.453.398,37 ευρώ. Ειδικότερα, υπογράφηκαν οι προεγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τους Φορείς Υλοποίησης των παρακάτω έργων:

1) «7ο  Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας - Μελισσάτικα» ποσού σύμβασης 770.541,54 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο το Δήμο Βόλου.

2) «Ανέγερση 33ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας» ποσού σύμβασης 5.998.346,50 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο το Δήμο Λάρισας.

3) «Υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις ΤΕΦΑΑ» ποσού σύμβασης 3.460.918,75 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

4) «Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γενικού  Λυκείου Καλαμπάκας» ποσού σύμβασης 466.250,05 ευρώ, με φορέα υλοποίησης και Δικαιούχο το Δήμο Καλαμπάκας.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός: «Επενδύοντας στην εκπαίδευση, επενδύουμε στο μέλλον της νεολαίας μας. Σε μια δύσκολη συγκυρία για την εκπαίδευση όπου σχολεία, πανεπιστήμια και ΤΕΙ συνενώνονται ή καταργούνται, οι  επενδύσεις στην παιδεία μπορούν να μας οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Επιθυμία μας είναι η ύπαρξη σύγχρονων και λειτουργικών μονάδων για όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και αναβαθμίζουν το ρόλο του σχολείου γενικότερα». 



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου