Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Σαμαράς κατακρίνει κυβέρνηση και... διαδηλωτές !!!


Τον «μεσαίο» δρόμο επέλεξε να ακολουθήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αφού από τη μια κατηγορεί την κυβέρνηση που « πυροδοτεί κοινωνικές εκρήξεις» και από την άλλη στρέφεται εναντίον των διαδηλωτών θεωρώντας ότι « πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας».


Στη σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε. Όμως, όσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή, να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας. Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Και στην κατακλείδα του, με το βλέμμα του προφανώς στραμμένο στην προοπτική μιας μελλοντικής πρωθυπουργίας δεν παραλείπει να παροτρύνει για...ενότητα θυτών και θυμάτων αφού, "μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους" .


ΛΑΟΣ: Νόμος και τάξις...

Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, από την πλευρά του, χρεώνει την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων πολιτών στους..."γνωστούς αριστεριστές"!

Βλέπει δε "προσπάθεια ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος και ζητεί την παραίτηση του Χρ. Παπουτσή. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο Έθνος. Η διασάλευση του Νόμου και της Τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Προφανώς, ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων. Η λοιδορία προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος".


Ντόρα με... Καβάφη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απέφυγε να σχολιάσει ευθέως τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και στις άλλες μεγάλες πόλεις. Προτίμησε να καταφύγει στον ποιητή Κωνσταντίνο Καφάφη, με ένα απόσπασμα του ποιήματος "Όσο Μπορείς".
"Εάν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την εξευτελίζεις" ποίημα είχε γράψει ο Καφάφης και επανέλαβε με στόμφο η Ντόρα...


fimotro

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου