Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Kατεδάφιση της παλιάς γέφυρας στα Μεγάλα Καλύβια


Λύση σ’ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και του Τοπικού Συμβουλίου Μεγάλων Καλυβίων δόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που είχε να κάνει με την κατεδάφιση της παλιάς γέφυρας στην είσοδο του χωριού.






Η γέφυρα η οποία τα τελευταία χρόνια ήταν ετοιμόρροπη εγκυμονούσε κινδύνους πλημμυρών κατά τους χειμερινούς μήνες στους γύρω οικισμούς. Λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού από τις βροχοπτώσεις, αλλά και των φερτών υλικών που σταματούσαν στο σημείο της γέφυρας, η στάθμη του ποταμού ανέβαινε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβίων και οι όμορες περιοχές.



Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων να ολοκληρωθούν τάχιστα οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού στο συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τις πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Την Τετάρτη 26-10-2011 ο κ. Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ρεντζιάς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιαννούλας επισκέφθηκαν το σημείο όπου έγινε η κατεδάφιση της γέφυρας και συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του Πηνειού ποταμού.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου