Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

"Δυό μικροί Τρικαλινοί ήρωες"


Ο Διευθυντής , οι Εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων είχαν την χαρά σήμερα να φιλοξενήσουν στο χώρο του Σχολείου τον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ.Λώλη Θύμιο .






Αφορμή ήταν το γνωστό βιβλίο του "ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ", που το παρουσίασε στους μαθητές της Δ, Ε, & ΣΤ  τάξεις του σχολείου μας

     Αυτό το βιβλίο έδωσε την δυνατότητα στα παιδιά να ακούσουν την ιστορία δυο μικρών παιδιών "ηρώων" που στα χρόνια της κατοχής παρόλο την μικρή ηλικία τους  ,μέσα από την δική τους αυτοθυσία έγραψαν ιστορία με την τόλμη και την αγάπη τους για την πατρίδα . 

      Για πάνω από δυο ώρες έγινε ένα "μάθημα" διαφορετικό από τα άλλα .Ο κ. Λώλης με την ζεστασιά και την αγάπη του   για τα παιδιά απάντησε σε όλες τις απορίες τους. Ενώ σε κάποια σημεία της ομιλίας του ήταν εμφανής και η συγκίνηση του. Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις των παιδιών  ήταν .... Αν βρέθηκαν ποτέ οι ένοχοι και αν τιμωρήθηκαν..

Ποια η συμμετοχή των παιδιών στην κατοχή ...

Τι ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα για να γράψει αυτό το βιβλίο μετά από τόσα χρόνια.. Αν ζει κάποιο μέλος από τις δυο οικογένειες των μικρών ηρώων του Βασίλη Κουβέλα και του Γιάννη Χατζηγιάννη...

        
Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Λώλη Θύμιο που δέχτηκε να γίνει σύμμαχος έστω και μια μέρα στον αγώνα που κάνουμε εμείς οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για την διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών με πραγματική γνώση της ιστορίας του τόπου τους και της πατρίδας τους γενικότερα .
                                          
Ο Διευθυντής οι Εκπαιδευτικοί                                                         
 &                                   
Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου