Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παρέμβαση Μερεντίτη για τις μεταγραφές διδύμων ή τριδύμων αδελφών που είναι φοιτητές


Το θέμα των μετεγγραφών πρωτοετών φοιτητών και σπουδαστών έθεσε η βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, σε συνάντησή της με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.







Η κα Μερεντίτη ζήτησε να υπάρξει ρύθμιση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να μετεγγράφονται δίδυμα ή τρίδυμα αδέλφια που εισήλθαν φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα και υποσχέθηκε στο άμεσο χρονικό διάστημα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η ρύθμιση αυτή να προχωρήσει για δίδυμα ή τρίδυμα αδέρφια που εισήλθαν σε σχολές των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.



Δημοσίευσέ το στο:

4 σχόλια:

  1. Ειμαστε τριτεκνη οικογενεια. Εγω και η διδυμη αδερφη μου διναμε φετος πανελλαδικες και δυστυχως περασαμε σε διαφορετικες πολεις. Αυτο οπως καταλαβαινετε δημιουργει ενα οικονομικο αδιεξοδο στην οικογενεια μου...για να μην αναφερθω και στο συναισθηματικο κομματι που ειναι εξισου σοβαρο. . Επίσης οι επιπλέον θέσεις των τριτέκνων που ισχύουν μόνο για την περιφέρεια μας είναι άδικες, καθώς εμεις στη Δ. Μακεδονια δεν έχουμε την επιλογή τόσων σχολών όσων έχουν τα παιδιά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας που ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Ειχατε τονισει πως στοχος σας ειναι η αποφυγη τριων νοικοκυριων στα ελληνικα σπιτια και σε περιπτωση που δεν επιτραπουν τελικα οι μετεγγραφες των διδυμων το μονο που θα συμβει ειναι αυτο! Σκεφτειτε μας λιγακι κ Σας παρακαλω να ξαναδειτε το θεμα με προσοχη και περισσοτερη ευαισθησια! Βοηθηστε μας να πραγματοποιησουμε τα ονειρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αποτελεουμε και εμεισ μια περιπτωση παρομοια...εχω μια διδυμη αδερφη η οποια περασε στο πολυτεχνειο στη θεσσαλινικη ενω εγω περασα στη νομικη αθηνασ...και οι δυο αριστευσαμε ωστοσο η αδερφη μου για 200 μορια δεν καταφερε να πραγματοποιησει τ ονειρο τησ και να μπει στο μετσοβιο πολυτεχνειο..φυσικα απευθυνθηκαμε στο υπουργειο και η απαντηση η οποια πηραμε ηταν πωσ επρεπε η αδερφη μου να δηλωσει μια σχολη στην αθηνα....δηλαδη αυτο που ζητουν ειναι να βαλουμε ορια στα ονειρα μασ??να αποποιηθουμε αυτο που ειμαστε κια θελουμε να γινουμε επειδη δεν εφαρμοζονται πλεον οι μεταγραφεσ διδυμων?? φυσικα εκτοσ απο το οικονομικο αδιεξοδο η ολη κατασταση ειναι ακρωσ ψυχοφθορα...γιατι μαλλον ειναι πολυ δυσκολο να αντιληφθουν ποσο ποναει η καρδια μου οταν καθε φορα χαιρεταω την αδερφη μου και αυτη φευγει για θεσσαλονικη..εγω αθηνα οι γονεισ τριπολη και αυτη θεσσαλονικη..νομιζω οτι ξεπερναει τα ορια τησ πραγματικοτητασ...ελπιζω τοση η μαρτυρια μου οσοσ και οι υπολοιπεσ συναφεισ να αποτελέσουν κινητρο ωστε να ισχυσου οι μεταγραφεσ για τα διδυμα και τριδυμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΔΥΜΩΝ .ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟ .ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ?
    14.2.2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3) Τα τέκνα των γονέων των οποίων ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων Ευρώ

    Στις περιπτώσεις αυτές δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετεγγραφή έχουν όσοι βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών. Το δικαίωμα αυτό διατηρούν και όσοι βρίσκονται στο τρίτο εξάμηνο των σπουδών τους και εφόσον έχουν εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσης σε όλα τα υποχρεωτικά και με επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα των δύο πρώτων εξαμήνων του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών ή σε ίσο τουλάχιστον αριθμό μαθημάτων του ατομικού προγράμματος σπουδών του υποψήφιου για μετεγγραφή φοιτητή ή σπουδαστή.

    Παιδια ελπιζω να σας χρησιμευσει η παραγραφος αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή