Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Περιβαλλοντικό βομβαρδισμό της περιοχής του τζαμιού καταγγέλει το ΤΕΕ Τρικάλων


Στην επιστολή, αναφέρεται πως « Διαμαρτυρία του προέδρου της Ν.Ε. Τρικάλων για την απαράδεκτη απόφαση κοπής των δέντρων στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου μετά την απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και αίτημα προς τον Δήμο Τρικκαίων.





Παρ’ όλη  τη μέγιστη προσπάθεια για την αναβολή της απόφασης της υπευθύνου αντιδημάρχου  κα. Κάκλα και υπεύθυνη επιτροπής Παιδείας , την σύμφωνη γνώμη της υπευθύνου της Γεωπονικής υπηρεσίας του Δήμου, την γνωστοποίηση στο Δασαρχείο και  στο γραφείο της επιτροπής Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος, δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί η βίαια κοπή των δέντρων με αποτέλεσμα τον περιβαλλοντικό βομβαρδισμό της περιοχής του τζαμιού μιας και τα συγκεκριμένα δέντρα αποτελούσαν σημείο αναφοράς του πεζοδρόμου.


Ας σημειωθεί ότι το 2ο Δημοτικό σχολείο είναι από τα λίγα της πόλης μας  , ενταγμένο σε μία εξαιρετική παραποτάμια  θέση  , κοντά στο κέντρο της  και κατάμεστο από δέντρα . Η διαδρομή από το κέντρο με κατεύθυνση προς το Τζαμί αποτελεί για τους πεζούς  περιπατικό μονοπάτι και για τους μικρούς μαθητές σημαντικό μάθημα  των αξιών της ζωής μας.

Είναι γεγονός ότι σ’ ένα τέτοιο φυσικά διαμορφωμένο περιβάλλον τα παιδιά αναπτύσσουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες πριν καν τις καλλιεργήσουν .



Η θλιβερή  εικόνα όμως δεν σταματάει εκεί. Το σχολείο δίνει μια δυνατή  εικόνα εγκατάλειψης αφού  τα κάγκελα είναι  γκρεμισμένα και  οι μπασκέτες είναι υπό τη χρήση προστατευτικών. Επίσης οι  ρίζες των δέντρων προεξέχουν με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται  κίνδυνοι  για την ασφάλεια των μαθητών.

Λυπούμαστε οικτρά και ελπίζουμε πως όλες αυτές οι ζημιές θα αποκατασταθούν άμεσα . Ελπίζουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων  θα φροντίσει για την αντικατάσταση των κομμένων δέντρων με νέα σωστά επιλεγμένα για την χρήση στον συγκεκριμένο χώρο..  

Προς πιθανή διευκόλυνση  το ΤΕΕ  επιθυμεί και μπορεί να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή  προσφέροντας την  επιστημονική γνώση των συναδέλφων του ,  ώστε να αναπλαστεί με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο ο αύλειος χώρος  του  2ου  Δημοτικού Σχολείου».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου