Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ... Εφορία


- ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
- ΟΥΤΕ 1€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
- ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ  –  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !!!







Ακόμη  πιο μαζική ήταν η ανταπόκριση-σήμερα 2η μέρα δράσης- εργαζομένων ,  αυτοαπασχολούμενων,  αγροτών, συνταξιούχων, γυναικών, νέων ,φοιτητών και σπουδαστών στο κάλεσμα των γραμματειών Ν. Τρικάλων του  Π.Α.ΜΕ , της ΠΑΣΕΒΕ , της ΠΑΣΥ, του Συλλόγου Γυναικών Τρικάλων, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΣΑ στις δράσεις ενάντια στα φοροχαράτσια.


Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετράμε θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι' αυτό ο δρόμος της ανυπακοής, της απειθαρχίας στα φοροχαράτσια και συνολικά σε αυτή την πολιτική οργανωμένα, συλλογικά, μαζικά μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος. Γι' αυτό είμαστε εδώ. Για να υπερασπιστούμε την απόφασή μας αυτή.
Σε όσους αναμασούν ότι  καλώντας σε ανυπακοή και άρνηση πληρωμής  θέλουμε να καταλύσουμε τους νόμους, τους απαντάμε ότι:
" Όταν η αδικία είναι νόμος, η αντίσταση είναι καθήκον!"».

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ  ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ-ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ

Νέες δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα.

Η πορεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Τρικάλων κατέληξε στο χώρο της  εφορείας  ,συμβολίζοντας το μέτωπο που συγκροτούν οι μαθητές και οι νέοι μαζί με το λαό απέναντι στον κοινό αντίπαλο, την πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της. Δεν είναι τυχαία η ανακοίνωση που έκανε η εκπρόσωπος του ΣΑΣΤ (Κατερίνα Κελεπούρη-μαθήτρια 1ουΛυκείου)από τα μεγάφωνα τις συγκέντρωσης :

 «Στη ζωή που μας ετοιμάζουν για εμάς και τις οικογένειές μας, απαντάμε με μαθητικό ξεσηκωμό! Μας έχουν χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, σε αίθουσες που θα μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες. Με σχολεία που θα μας «διδάσκουν» από φωτοτυπίες και dvd. Με τα φροντιστήρια να συνεχίζουν να γιγαντώνονται. Μας θέλουν αμόρφωτους απόφοιτους, φτηνούς εργάτες μιας χρήσης.

Ζητάνε όλο και περισσότερα από τους γονείς μας για να πληρώσουν την κρίση! Κάθε μέρα που περνάει έρχονται και ανακοινώνονται χειρότερα μέτρα! Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ παίρνουν συνεχώς βάρβαρα μέτρα ενάντια στις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο ή κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Δεν υπάρχει σπίτι όπου η λαϊκή οικογένεια να μπορεί να τα φέρει βόλτα. Στους νέους η ανεργία έχει φτάσει το 40%. Την ίδια ώρα που ζητάνε χαράτσια από τους γονείς μας, τα πάντα ακριβαίνουν για να στηρίζονται οι πλούσιοι.

Μας κοροϊδεύουν!


Μειώνουν τις κρατικές δαπάνες για την παιδεία και ζητάνε από τους γονείς μας να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, την ώρα που η χώρα μας δίνει γη και νερό για την υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπως π.χ στη Λιβύη. Μας προτείνουν να καλέσουμε χορηγούς σαν «σωτήρες» για να ελέγχουν τη σκέψη μας, το πώς θα ζούμε.»
 Στη συνέχεια τα συνθήματα των μαθητών :

« Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ

ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ-ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ»

«Δωρεάν βιβλία σε κάθε μαθητή
δεν δίνουμε απ’ την τσέπη μας δεκάρα τσακιστή»  δόνησαν την ατμόσφαιρα.
Επίσης  απευθυνόμενοι προς τους εργαζόμενους συγκεντρωμένους έδωσαν το σκοπό  του κοινού αγώνα:
« Εργάτη κάνε υπόθεση δική σου το μέλλον και τη μόρφωση που θα ‘χει το παιδί σου.»

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 Και αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Συγκεντρωνόμαστε ,στις 7πμ, στην εφορεία Τρικάλων
Συγκεντρώνουμε και Επιστρέφουμε τα χαράτσια !



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου