Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν καλύπτει ζημιές στη φυτική παραγωγή ο ΕΛΓΑ.


-Απάντηση του Κ. Σκανδαλίδη σε παρέμβαση του βουλευτή της Ν.Δ.  Ν. Λέγκα για τις καταστροφές σε καλλιέργειες καλαμποκιού από αγριόχοιρους.







Αρνητική είναι η απάντηση στο αίτημα κάλυψης των καταστροφών στη φυτική παραγωγή από τις επιθέσεις αγριόχοιρων, όπως αυτό διατυπώθηκε στην αναφορά που προώθησε μέσω της Βουλής, ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας. Σημειώνεται, ότι με την απάντησή του  στην εν λόγω αναφορά ο κ. Σκανδαλίδης, αποφεύγει να τοποθετηθεί στο αίτημα τροποποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι καλλιέργειες από τις εν λόγω καταστροφές.
 
Ειδικότερα, στην απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς τον κ. Λέγκα τονίζεται ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Φυτικής Παραγωγής, ο ΕΛΓΑ, αναφορικά με ζημιές που προξενούνται από επιδρομές αγριογούρουνων, καλύπτει μόνον καλλιέργειες σε περιοχές που προστατεύονται από τη συνθήκη RAMSAR. Όμως, όπως  επισημαίνεται, οι περιοχές του Νομού Τρικάλων δεν προστατεύονται από την εν λόγω συνθήκη.

Στην αναφορά του ο κ. Λέγκας τόνιζε ότι οι ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού από τις επιθέσεις είναι εκτεταμένες και ότι στα χωριά από τον Πλάτανο και δυτικότερα το φαινόμενο έχει λάβει ενδημικές διαστάσεις.

Ζητείτο δε  η επέκταση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε ο οργανισμός να καλύπτει τις ζημιές στη φυτική παραγωγή από αντίστοιχα αίτια και στον Νομό Τρικάλων.


Την  Καλαμπάκα  επισκέπτεται ο Νίκος Λέγκας.

Την Καλαμπάκα επισκέπτεται το πρωί της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου 2011 ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός κ. Νίκος Λέγκας.

Ο κ. Λέγκας κατά την επίσκεψή του θα συναντηθεί με κατοίκους και φορείς της περιοχής, με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τόσο τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα, όσο και τα  ειδικότερα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου