Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Νέος χώρος για τη στέγαση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στα Τρίκαλα


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, δημιούργησε έναν νέο χώρο για τη στέγαση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης, πληροφόρησης και δημιουργικής έκφρασης των νέων της πόλης μας.






Έναρξη Λειτουργίας: Δε 25/10/2010

Ώρα: 7:00μμ
Πνευματικό Κέντρο (1ος Όροφος), Γαριβάλδη 8

Τηλ.   :  2431079184

Email : kpn3kala@otenet.gr         


Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα, 5:00 – 8.300μμ


Υπηρεσίες πληροφόρησης του ΚΠΝ:

-      Δωρεάν χρήση Η/Υ με ευρυζωνική σύνδεση στο Internet για στοχευμένη αναζήτηση στοιχείων και πληροφοριών
-      Υποστήριξη και καθοδήγηση από εκπαιδευμένο προσωπικό
-       Διάθεση ενημερωτικού υλικού
-      Σύνδεση με τις κύριες ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες δεδομένων και ψηφιακές βιβλιοθήκες
-     Πρόσβαση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης Eurodesk. Τα ΚΠΝ ως μέλη του δικτύου Eurodesk έχουν την δυνατότητα για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφόρησης, ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες των νέων ανθρώπων και εκείνων που εργάζονται με νέους. Κινητικότητα νέων στην ΕΕ,  δικτύωση, εκπαίδευση, εργασία και πολλά άλλα θέματα για νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διαθέσιμα για αναζήτηση μέσω του firstclass (ηλεκτρονικό πρόγραμμα επικοινωνίας των εταίρων του Eurodesk)
-      Ενημέρωση και υποστήριξη για δράσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν νέους 13-30 ετών και υλοποιούνται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ( www.neagenia.gr ), όπως:
o        Νέα Γενιά σε Δράση
o        Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων
o        Διακοπές & Εθελοντισμός
o        Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας
o        Νομική Βοήθεια για Νέους




Παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων το βιβλίο της Πόπης Μπαλαμώτη – Σπιτά «ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ-Τραγούδια της Θεσσαλικής γης»

Στο Δημαρχείο Τρικάλων από τον  Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία  το βιβλίο κ. Πόπης Μπαλαμώτη- Σπιτά «Τα Τρικαλινά-Τραγούδια της θεσσαλικής γης», το οποίο εκδόθηκε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη του Π.Ο.Δ.Τ.

    Σε μια κατάμεστη αίθουσα  μίλησαν για το  βιβλίο και την συγγραφέα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, η Πρόεδρος του ΠΟΔΤ κ.. Νικολέτα Μπρουζούκη, ο κ. Ηλίας Κεφάλας συγγραφές, η κ. Φανή Μπαλαμώτη Φιλόλογος – Κοινωνική Ανθρωπολόγος. Ποιήματα που περιέχονται στο βιβλίο απήγγειλε η κ. Σία Φαράκη , ηθοποιός.

Ακόμη, η ίδια η συγγραφέας μίλησε για την συλλογή  της «Τα Τρικαλινά-Τραγούδια της θεσσαλικής γης» όπου μεταξύ άλλων ανέφερε : «Όταν αγαπητοί μου φίλοι, γεννιέσαι και ανασταίνεσαι σε έναν πανέμορφο τόπο, σαν τα Τρίκαλα, είναι τόση η γοητεία που ασκείται πάνω σου καθημερινά και αποτυπώνονται τόσο σταθερά οι εντυπώσεις στα θηκάρια της θύμησης, ώστε ότι κι αν δεις ότι κι αν ζήσεις σε ξένου τόπους , καμία θύελλα , καμία τρικυμία δεν μπορεί να ξεθωριάσει τις μνήμες σου.
Αέρινες θαρρείς , κλωστές με απαλόδεσαν κι εμένα μυστικά με την γενέτειρά μου και όσο περνούσε ο καιρός , τόσο περισσότερο μεγάλωνε η νοσταλγία για τον τόπο μου , τόσο πιο επιτακτική γινόταν η ανάγκη να μιλήσω για αυτόν. Έτσι ,κάποια στιγμή , λες και ξεχείλισε βαθιά από τα σπλάχνα μου ένα παράπονο , που έφερε , σαν ποταμός ,νωπές τις αναμνήσεις , το χέρι μου ξεκίνησε να γράφει. Ήταν η αρχή. Έκτοτε οι θύμησες διαδεχόταν η μία την άλλη γοργά , επιτακτικά και δεν ησύχαζα , αν δεν τις ακουμπούσα στο χαρτί.»

Η κ. Μπαλαμώτη-Σπιτά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Μ.Ταμήλο την Πρόεδρο του ΠΟΔΤ κ. Μπρουζούκη, προσφέροντας ως αντίδωρο  στον ΠΟΔΤ , με την ιδιότητα της ζωγράφου,  δύο πίνακες της :  «Τα αρχοντικά της Πλατείας Ρήγα Φεραίου» και «Τα χασάπικα» την παλιά πετρόχτιστη Δημοτική Αγορά Τρικάλων. Επίσης ευχαρίστησε   τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΟΔΤ που με θέρμη αγκάλιασαν το βιβλίο της και ανέλαβαν την δαπάνη της έκδοσης όπως και τους υπεύθυνους της έκδοσης Διευθύντρια του ΠΟΔΤ κ. Ελένη Τζίκα, τον κ. Δημήτρη Βασιλειάδη υπάλληλο της Δ. Βιβλιοθήκης και την κ .Μαρία Πατήλα υπεύθυνη της Δ. Βιβλιοθήκης για την καθ’ όλα άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Εξέφρασε , παράλληλα, την συγκίνηση  και την χαρά της για την παρουσία της Προέδρου της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς  κ. Ναννίνας Σακκά της Γενικής Γραμματέως της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Γιολάντας Πατεράκη και άλλων λογοτεχνικών σωματείων από το πανελλήνιο που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Θερμές ευχαριστίες επίσης απεύθυνε στον υπεύθυνο εκτύπωσης γραφίστα κ. Δ.Τσιγάρα ο οποίος μελοποίησε το ποίημα  στη «Ρότα της Οδού Ασκληπιού» και το οποίο ενορχήστρωσε ο μαέστρος της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων κ. Ανδρέας Τσέγας με την συνεργασία του τραγουδιστή κ.Θωμά Σιώμου, του βιολονίστα κ. Δημητρίου Μπέλλου και του κιθαριστή κ. Σπύρου Τσιώλη. Το τραγούδι καταγράφηκε σε ψηφιακή έκδοση ( CD)  και ακούστηκε κατά τη  διάρκεια της εκδήλωσης.
 Σημειώνουμε ότι το βιβλίο διατίθεται από το λογιστήριο του ΠΟΔΤ στην τιμή των 8€.   Πληροφορίες    τηλ 24310,  78352




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου