Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στα Τρίκαλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας


Συναντήθηκε με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού, με πολίτες και παραχώρησε συνέντευξη τύπου.





Στο πλαίσιο της συνέντευξης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ψηφοδελτίου Τρικάλων ανέπτυξαν τους λόγους συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής.

«Συμμετέχουμε σε ένα ψηφοδέλτιο  πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής ευαισθησίας με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, αλλά και ένα ψηφοδέλτιο καταδίκης των κομμάτων εξουσίας τα οποία οδήγησαν την χώρα σε αυτή την πρωτοφανή χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα.

Σε τοπικό επίπεδο συμμετέχουμε σε ένα ψηφοδέλτιο καταδίκης της σημερινής νομαρχιακής αρχής που χάριν της επικοινωνίας και μόνο κατασπατάλησε τεράστιους δημοσίους και κοινοτικούς πόρους και οδήγησαν τον νομό Τρικάλων στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης τόσο σε θεσσαλικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο. 

Μια νομαρχία η οποία αδιαφόρησε παντελώς για τα πραγματικά προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, των ελευθέρων επαγγελμάτων, γεωργών, κτηνοτρόφων και άλλων εναλλακτικών μορφών παραγωγής ενέργειας και γεωργίας και ενίσχυσε με πακτωλό χρημάτων μόνο την τάξη των μεγάλων και διεθνών οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι στο τέλος παρέδωσαν μια χώρα και ένα νομό με δεκάδες μισοτελειωμένα και επικίνδυνα έργα (όπως ο δρόμος Λάρισας - Τρικάλων και Τρικάλων Καλαμπάκας) και έργα-σκελετούς που μαρτυρούν σήμερα την εθνική τραγωδία και την οικονομική χρεοκοπία που βιώνουν όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νόμο Τρικάλων που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις ανάπτυξης.

Μια νομαρχία η οποία αδιαφόρησε παντελώς για τον διαχρονικό πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό παράγοντα προβολής και ανάπτυξης και ανήγαγε τον πολιτισμό ταυτιζόμενο με τις πολυέξοδες λαϊκιστικές εκδηλώσεις.

Αλλά παράλληλα συμμετέχουμε και σε ένα ψηφοδέλτιο που προτείνει ένα άλλο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που προτεραιότητα και πρώτη αξία έχει ο άνθρωπος και η δημιουργική εργασία, ένα μοντέλο που απελευθερώνει την καινοτομία την εφευρετικότητα όπου το κέρδος αποτελεί κοινωνική υπεραξία και διάθεση στην κοινωνική πρόοδο, στην αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας και στην δημιουργία έργων που προάγουν και βοηθούν των Φυσικό μας πλούτο, την Παραγωγικότητα, την Βιοργανική γεωργία και κτηνοτροφία την Ασφαλή Μετακίνηση, την Εναλλακτική Ψυχαγωγία και την Διαχρονική Πολιτιστική Παρουσία του νομού μας»




Επίσκεψη κου Δ. Κουρέτα στην Καρδίτσα



Με παραγωγικούς φορείς του Ν. Καρδίτσας (αγρότες, κτηνοτρόφους, εργάτες, εμπόρους & επαγγελματίες) συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με το συνδυασμό «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ» Καθηγητής Πανεπιστημίου κος Δημήτριος Κουρέτας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα & τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς και για τις προτεινόμενες από τους ίδιους διοικητικές αλλαγές με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.



Ο κος Δ. Κουρέτας εξήγησε ότι το πρόγραμμά του για τη Θεσσαλία ταυτίζεται πλήρως με την επωνυμία του συνδυασμού «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ» επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά με προοπτική ένα λιτό τρόπο ζωής συμβατό με τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

«ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικοΛΟΓΙΚΑ»
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Δημήτρης Κουρέτας


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου