Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Το Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων


Το Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων όπου παρουσιάζεται η πλούσια και γεμάτη πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις αθλητική ιστορία των Τρικάλων , είναι ανοικτό για το κοινό. 







Το ΔΙΑΜ στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα , Καποδιστρίου 13.
                   Ώρες επισκέψεων
Δευτέρα – Παρασκευή : 9.30 π.μ. – 5.00 μ.μ.
Σάββατο : 10 π.μ. – 1.30 μ.μ.

Τηλ.   24310 79519 ,         Fax 24310 79518,      e-mail : amtrik@otenet.gr




Το ΔΙΑΜ έχει ως κύριο στόχο τη διάσωση, μελέτη, προστασία και η  προβολή των ιστορικών τεκμηρίων της αθλητικής κληρονομιάς των Τρικάλων, αλλά και γενικότερα στην ανάδειξη της πολιτιστικής και επιστημονικής αξίας του αθλητισμού.

Η πλούσια συλλογή του περιλαμβάνει αρχεία αθλητών, συλλόγων, σωματείων, επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών.

Πρόκειται για αθλητικό εξοπλισμό, βραβεία, μετάλλια, αναμνηστικά συμμετοχών, έγγραφα , φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα  που αποδεικνύουν την δίκαιη πρωτοκαθεδρία της πόλης στον ελληνικό αθλητισμό.

Το ΔΙΑΜ ως ένας ζωντανός μουσειακός οργανισμός εξελίσσεται,  αναπτύσσοντας  πολύπλευρες δραστηριότητες. Κύριο μέλημά του η τεκμηρίωση και η ανάδειξη της ήδη υπάρχουσας συλλογής αλλά και ο συνεχής εμπλουτισμός της με νέο πρωτογενές υλικό που θα αφορά όλες τις θεματικές ενότητες.

  Με αυτό τον τρόπο  το ΔΙΑΜ επιδιώκει να καταστεί όχι μόνο ένα μουσείο σημείο αναφοράς για τον τρικαλινό αθλητισμό σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά ένα δραστήριο  και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μέσα στην οποία λειτουργεί διαδίδοντας τα ιδεώδη και τις ανυπέρβλητες αξίες του αθλητισμού,  εμπνέοντας αθλητές και συντελώντας τελικά στην πρόοδο και στην καλλιέργεια του κοινωνικού συνόλου. 



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου