Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικοΛΟΓΙΚΑ - συμμετοχή στις εργασίες της συνάντησης Μανιταροφίλων Θεσσαλία


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2010 κλιμάκιο του συνδυασμού των Οικολόγων Πράσινων και του συνδυασμού ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικοΛΟΓΙΚΑ από τους Αναστασίου Παναγιώτη, Τσίπη Κυριάκο και Αριστοτέλη Τσόγκα συμμετείχε στις εργασίες της συνάντησης Μανιταροφίλων Θεσσαλία η οποία έλαβε χώρα στην Ανατολή της Λάρισας.




Στην συνάντηση δόθηκε έμφαση στην αναγνώριση διαφόρων ειδών που εντοπίζονται στην περιοχή μας, ενώ για τον σκοπό αυτό έγινε σεμινάριο από τον κατεξοχήν ειδικό για τη χώρα μας κ. Κωνσταντινίδη, ενώ παράλληλα έγινε περιήγηση και συλλογή άγριων μανιταριών στα δάση της περιοχής.

Τόσο τα μέλη του συνδυασμού  ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικοΛΟΓΙΚΑ  όσο και στελέχη των συλλόγων μανιταροφίλων σημείωσαν πως η δραστηριότητα της συλλογής άγριων μανιταριών εκτός από αυτή καθ’ αυτή την διαδικασία της συλλογής εμπεριέχει την στενή επαφή του ανθρώπου με τη φύση, την περιήγηση και τη γνώση γύρω από τα  δασικά οικοσυστήματα και την χλωρίδα της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα προωθεί μια εναλλακτική δραστηριότητα η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο τουριστικό προϊόν των ορεινών κυρίως περιοχών της Θεσσαλίας που παρουσιάζουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξης καρποφοριών μανιταριών.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου