Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Οι αναπτυξιακές μας κατακτήσεις πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες


Δηλώσεις Ν. Λέγκα για τον Ε-65 κατά την επίσκεψή του στην Καλαμπάκα.
Επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει καμιά σύμβαση που «ακρωτηριάζει» το έργο.Την απόφασή του να μην υπερψηφίσει καμία σύμβαση που «ακρωτηριάζει» τον E-65 επανέλαβε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας. Αυτή τη φορά από την Καλαμπάκα στην οποία –όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Σταγών»- για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η ιδέα για την κατασκευή του οδικού άξονα μετά από πρωτοβουλία του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας στην οποία ο ίδιος ήταν εισηγητής.

Μάλιστα, ο πρώην Υφυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε στην περιοχή και στην οποία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φορείς και κατοίκους, έκανε ένα βήμα μπροστά τονίζοντας ότι θα καταψηφίσει την τροποποίηση της σύμβασης που «κουρεύει» το έργο ανεξαρτήτως από τη θέση που θα πάρει η παράταξή του.

Ο κ. Λέγκας στην ίδια συνέντευξη και για το ίδιο θέμα επίσης τόνισε ότι μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, επιχειρείται η υλοποίηση ενός μικρότερου έργου το οποίο δεν θα έχει σχέση με τον αρχικό του σχεδιασμό. Ούτε επίσης με τον ολοκληρωμένο στρατηγικό του χαρακτήρα με στόχο την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Θεσσαλίας, καθόσον ο Ε-65 δεν θα ενώνεται με την Εγνατία.

«Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους οποίους εγκαίρως και κατ’ επανάληψη είχα δημοσίως εκφράσει. Οι αγώνες που είχαμε ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια από την Καλαμπάκα, με την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και οδήγησαν στην έναρξη αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, στη λειτουργία των εργοταξίων στα οποία δούλεψαν εκατοντάδες άνθρωποι, κινδυνεύουν να χαθούν μέσα από τη διαδικασία της επαναδιαπραγμάτευσης. Ο Ε-65 κινδυνεύει να μην είναι ένας ολοκληρωμένος αυτοκινητόδρομος αλλά ένας «αεροδιάδρομος» με μια διαχωριστική νησίδα στη μέση. Το λάθος που έγινε με το σιδηρόδρομο που έφτασε στην Καλαμπάκα και έμεινε εκεί, δεν πρέπει να επαναληφθεί», δήλωσε με έμφαση.

Στη συνέντευξή του ο αν. τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις οικονομικές εξελίξεις και συγκεκριμένα στις τεράστιες αδικίες που προκαλεί η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης τροποποίησής της ώστε να ανακτηθεί η ελπίδα των νοικοκυριών που μαστίζονται από τις οριζόντιες περικοπές και να τονωθεί η αγορά. Επεσήμανε την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν οι περιοριστικές πολιτικές οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το βάθεμα της ύφεσης που ίσως αγγίξει το -7%.  

«Δεν θα κουράζομαι να το λέω συνεχώς. Ασχολούμαστε μέχρι σήμερα με τον αριθμητή του κλάσματος που αφορά στις δημόσιες περικοπές και στη μείωση του ελλείμματος, αλλά ξεχνάμε ότι στον παρονομαστή του κλάσματος βρίσκεται το ΑΕΠ, βρίσκεται η ανάπτυξη, βρίσκεται το ΕΣΠΑ, βρίσκονται όλοι εκείνοι οι πολλαπλασιαστές που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε», επανέλαβε.

Ο κ. Λέγκας τόνισε ότι την ανάγκη αλλαγής του ακολουθούμενου μείγματος μέσω της άμεσης επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανάπτυξης, υιοθετούν πλέον και οι δανειστές μας, καθώς είναι πρόδηλο ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, όχι μόνον προκαλεί κοινωνικές αδικίες, αλλά «σκοτώνει» τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, φέρνοντας στα όρια της εξάντλησης τη βιωσιμότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε επίσης ότι θεωρεί καταστροφική οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την προοπτική εξόδου της χώρας μας από το ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι παραλογισμός αντίστοιχου μεγέθους με αυτόν που «κάποιος επιδιώκει να φτιάξει αυγά από ομελέτα».

Η ελπίδα μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από την πανευρωπαϊκή συνεργασία για την ανάκαμψη και ακολούθως την ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και σε σύγχρονα εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, επισήμανε ο κ. Λέγκας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα και πολιτικές στήριξης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την κρίση, κυρίως των άνεργων και των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και ορισμένου έργου και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να δοθεί το συντομότερο δυνατόν νέα νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα μέσα από τη διενέργεια εκλογών.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου