Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοτική μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στα Τρίκαλα


Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 21.30 μ.μ.










Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα, στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, μαζί με τους οποίους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.
   
Εξ' ίσου σημαντικές είναι και οι δισκογραφικές συνεργασίες του Βασίλη Λέκκα με νεότερους εκφραστές της ελληνικής μουσικής, όπως οι σπουδαίοι μουσικοί και συνθέτες, Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης, των οποίων αποσπάσματα των έργων τους, περιλαμβάνονται στην παράσταση.
   
Από την συγκεκριμένη παράσταση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, δεδομένου ότι ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα, έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και ακόμη προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του, νέους τραγουδοποιούς, με προσανατολισμό την παράδοση.
   
Πέραν της αναφοράς στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών, όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννη ς Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας, ο Μιχάλης Γκανάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Άρης Δαβαράκης, ο Ευγένιος Αρανίτσης.
   
Ο Βασίλης Λέκκας, με το δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του, αλλά και την ειλικρίνεια και την επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.
Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία, αλλά και την θεατρική εμπειρία που φέρει, είναι βέβαιο πως θα προσφέρει σε όλους μας, μια παράσταση που μεταφέρει την ένταση και την συγκίνηση των τραγουδιών, τα οποία εντάσσονται στην νεότερη μυθολογία του τόπου μας.
   
Η αξιόλογη και καθ' όλα ποιοτική παράσταση, θα ολοκληρωθεί με τραγούδια τα οποία προέρχονται από την μουσικό θεατρική παράσταση η οποία ανέβηκε τον περασμένο χειμώνα στην Αθήνα και στην οποίαν συμμετείχε ο Βασίλης Λέκκας, παράσταση με τίτλο ''Αρχόντισσά μου μάγισσα'', σε τραγούδια του μεγάλου δημιουργού, Βασίλη Τσιτσάνη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού






ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, Ωρα 21.30.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:12 ευρώ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
1).Πνευματικό Κέντρο ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ (Μόνο την ημέρα της συναυλίας)
2).Πρακτορείο Ταχυμεταφορών Ε Λ Τ Α(Στρατηγού Σαράφη 45),
3).Κατάστημα GOODY'S Τρικάλων.
4) ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ
5) Βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου