Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δυναμική μαχητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη ΔΕΗ Τρικάλων

( για 2η φορά μέσα σε λίγες μέρες).
Και στη  σημερινή κινητοποίηση κατατέθηκαν στην υπηρεσία της ΔΕΗ ομαδικά εκατοντάδες δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού για τα σπίτια συνοδευόμενες  από αποδείξεις πληρωμής του υπολοίπου του λογαριασμού(δηλ πληρώθηκε μόνο η αξίας του ρεύματος και το ποσό υπέρ δήμου-ΕΡΤ) –μια διαδικασία που γίνεται μόνο μέσω των Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών-ΑΤΜ και εισπρακτικών μηχανών των τραπεζών.





Η διαμαρτυρία είχε ,εκτός από τα χαράτσια και στόχο στις νέες προκλητικές αυξήσεις ρεύματος από την 1η του νέου έτους που θα είναι της τάξης του 10-19%!

Οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρωνόμαστε στο Π.Α.ΜΕ, στην ΠΑΣΕΒΕ. Στην ΠΑΣΥ, στο ΜΑΣ, στο Σύλλογο Γυναικών, στις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές της πόλης , στις κωμοπόλεις , τις επιτροπές αγώνα στα χωριά, συνεχίζουμε την δράση μας για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από την εξαθλίωση αλλά και την κλιμάκωση της πάλης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.



Την στιγμή που τα μέτρα ενάντια στα λαϊκά νοικοκυριά παίρνονται με την μορφή καταιγίδας και δεν έχουν τελειωμό.
Που πληθαίνουν οι εκβιασμοί ότι αν δεν πληρώσουν τα χαράτσια θα τους βυθίσουν στο σκοτάδι κόβοντας τους το ρεύμα.
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για νέες αυξήσεις φωτιά.

Προετοιμάζονται να αυξήσουν το ρεύμα από 10-19% από 1-1-2012 έτσι ώστε να διασφαλίσουν την είδη μεγάλη κερδοφορία των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας.


Θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το τέλος για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), δηλαδή τα χρήματα που εισπράττουν από τους λαϊκούς καταναλωτές προκειμένου να πριμοδοτήσουν τους μεγάλους βιομήχανους στις επενδύσεις τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι ισχυρισμοί ότι έχουν κάμψει της κερδοφορίας τους, δεν μπορεί να γίνουν αποδεχτοί από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Ανεξάρτητα από το πώς θα παρουσιάσουν τις αυξήσεις, πρόκειται για ληστεία των λαϊκών στρωμάτων που θα οδηγήσει χιλιάδες οικογένειες ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων, απολυμένων στην αδυναμία τους να πληρώσουν.

Μόνο για το πρώτο 8μηνο του 2011 (πριν το χαράτσι) εκδόθηκαν 910.000 χιλιάδες εντολές διακοπών λόγο αδυναμίας πληρωμής.
Μαζί με το χαράτσι για την κατοικία που θα εξακολουθεί να πληρώνεται μέχρι το 2015!!! τουλάχιστον, ο αριθμός που θα διακόπτουν την παροχή ρεύματος γιατί θα αδυνατούν να το πληρώσουν, θα είναι τεράστιος.

Τώρα ακόμα και κάτω από τον εκβιασμό αδυνατούν να πληρώσουν πάνω από το 20% των καταναλωτών που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι.


Η καταβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε δόσεις δεν το κάνει λιγότερο εξοντωτικό και απαράδεκτο. Τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να ανεχτούν τη μονιμοποίησή του. Τα κόλπα, η προπαγάνδα και οι εκβιασμοί της συγκυβέρνησης πρέπει να πέσουν στο κενό. Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει η άρνηση πληρωμής και η πάλη για την κατάργησή τους.

Οι εργαζόμενοι οργανωμένα πρέπει να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την πολιτική.
Να βγάλουν συμπεράσματα για το που οδηγεί η ανάπτυξη που κριτήριό της είναι το καπιταλιστικό κέρδος.
Οδηγεί το λαό στην καταστροφή και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων τα εκτοξεύει, ακόμα και στην περίοδο της κρίσης, στα ύψη.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό για την ζωή του εργαζόμενου για αυτό και πρέπει να παρέχεται σε φτηνή τιμή.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ
:
Καμιά διακοπή ρεύματος στους ανέργους, τους απολυμένους, τους απλήρωτους.
Μείωση της τιμής κατά 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά
Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια.
Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, ως κοινωνικά αγαθό, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή του.
Αποκλειστικά ενιαίος κρατικός φορέας Ενέργειας, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, που πραγματοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ στα πλαίσια της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.

Παίρνουμε  αποφάσεις απόρριψης του χαρατσιού.
Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν.

ΛΑΪΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
   

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου