Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς από τα παιδάκια του Β΄Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΠΚΦΑ-ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

Το παιδαγωγικό προσωπικό του Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Τρικκαίων, έχοντας έντονο το συναίσθημα της προσφοράς και του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο, βρήκε ίσως τον καταλληλότερο τρόπο να εξηγήσει  στους μικρούς μαθητές του την έννοια της αλληλεγγύης προς τον διπλανό μας, ο οποίος μπορεί να μην έχει ότι εμείς θεωρούμε δεδομένο ,όπως π.χ. την υγεία μας.




Δασκάλες και παιδιά πήραν  την απόφαση να διακοσμήσουν με κατασκευές  και χειροτεχνίες τους, την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Με τρομερό ενθουσιασμό και χωρίς καθυστέρηση έστησαν το εργαστήρι τους μέσα στην τάξη τους. Εφοδιάστηκαν με πολύχρωμα χαρτόνια, κόλλες, χρώματα και χρυσόσκονη, άφησαν ελεύθερη την φαντασία τους και ρίχτηκαν στη δουλειά.


Πάντα με την βοήθεια των παιδαγωγών τους ,που χρειάστηκε να δουλέψουν  αρκετές ώρες  για να ολοκληρώσουν τα έργα των παιδιών .Ο σκοπός ήταν ιερός ….να δημιουργήσουν κλίμα ζεστασιάς και αγάπης προς τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική και δεν θα μπορούν να χαρούν στο σπίτι τους αυτές τις γιορτινές ημέρες.



Η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Την  ευθύνη του στολισμού των χώρων της Π.Κ. ανέλαβε το παιδαγωγικό προσωπικό του παιδικού σταθμού, σε συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής.



Η ευγενική πρωτοβουλία του Β΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού, προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη  για τα παιδάκια που νοσηλεύονταν στην παιδιατρική κλινική, αλλά και μεγάλη συγκίνηση στους συνοδούς τους ,καθώς επίσης, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι την συγκεκριμένη προσπάθεια στήριξαν, προσφέροντας εθελοντικά την βοήθεια τους, οι κυρίες Πράππα Αγορίτσα και Φασούλα Παρασκευή.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου