Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το πιο πετυχημένο εγχείρημα της χρονιάς για την πόλη, η ανακύκλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία...


- Αποθέωση της ανακύκλωσης στα Τρίκαλα με υπογραφή του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Σπανού
- Άξιος και δίκαιος νικητής του διαγωνισμού ανακύκλωσης στα Τρίκαλα το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων






Παραδόθηκαν σήμερα στο κατάμεστο από παιδιά Δημοτικό κινηματογράφο στον Μύλο Ματσόπουλου,  τα έπαθλα στους μαθητές των τριών τάξεων που πέτυχαν τις υψηλότερες επιδόσεις στην «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», ανακυκλώνοντας πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και μεταλλικά κουτάκια.


Στην τελετή παρευρέθηκε και παρέδωσε τα δώρα στους μαθητές,  σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χρήστο Λάππα που ευχήθηκε στα παιδιά «να θριαμβεύετε κατά τον ίδιο τρόπο και στα μαθήματα σας όπως το πράξατε στην ανακύκλωση», ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος που έβαλε τον Δήμο Τρικκαίων στο θεσμό της ανταποδοτικής ανακύκλωσης Θεόδωρος Σπανός εμφανώς πανευτυχής απευθυνόμενος στους μικρούς μαθητές αφού τους ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του για την συμμετοχή τους, στην συνέχεια  κάλεσε τα παιδιά να συνεχίζουν την ανακύκλωση και να την κάνουν τρόπο ζωής ώστε να προστατέψουν το περιβάλλον.



«Τα αποτελέσματα δεν έχουν καμιά σημασία αν τα πρώτα σχολεία που βγήκανε και θα ανταμειφθούνε με ένα ποδήλατο ή ένα mp3 ή ένα άλλο δώρο. Το ζητούμενο είναι ότι πετύχαμε το σκοπό η πόλη μας ήταν στις πρώτες.  Θέλω να συγχαρώ την Α/Βάθμια και την Β/Βάθμια Εκπαίδευση όλους τους καθηγητές και τους δασκάλους, τους γονείς και εν συνεχεία τους μαθητές τους μεγάλους ΄΄ήρωες΄΄ που κατάφεραν να κάνουν μια εξαιρετική ανταποδοτική ανακύκλωση η οποία δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού  ο Δήμος μας κατέκτησε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό», ανέφερε ο κ. Σπανός.



Ο κ. Σπανός, προανήγγειλε ότι από 1ης Ιανουαρίου 2012 θα ξεκινήσει η επόμενη φάση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης με τοποθέτηση και δεύτερου μηχανήματος  και έτσι να φτάσει ο Δήμος να διαθέτει 9 μηχανήματα.

Στα αξιοσημείωτα η αποθέωση από τα παιδιά για τον «κυριούλη» της πλατείας Δεσποτικού όπως τον αποκαλούν Παύλο Σουλιώτη που νυχθημερόν βοηθούσε τους μικρούς μαθητές αδειάζοντας το μηχάνημα ανακύκλωσης.



Για την ιστορία νικητές αναδείχτηκαν οι 15 μαθητές της  ΣΤ΄ Τάξης  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, την δεύτερη θέση σε επίδοση ανακύκλωσης, κατέλαβε το Γ3 του 6ου Γυμνασίου της Αγίας Μονής και την τρίτη θέση, το 12 Δημοτικό σχολείο Τρικάλων με τμήμα της ΣΤ΄ τάξης.



Οι δηλώσεις Θ. Σπανού

Τα αποτελέσματα δεν έχουν καμιά σημασία αν τα πρώτα σχολεία που βγήκανε και θα ανταμειφθούνε με ένα ποδήλατο ή ένα mp3 ή ένα άλλο δώρο. Το ζητούμενο είναι ότι πετύχαμε το σκοπό η πόλη μας ήταν στις πρώτες.



Θέλω να συγχαρώ την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όλους τους καθηγητές και τους δασκάλους, τους γονείς και εν συνεχεία τους μαθητές – τους μεγάλους ήρωες – που κατάφεραν να κάνουν μια ανταποδοτική ανακύκλωση η οποία μας στέλνει στην Αθήνα και ο Δήμος μας είναι μέσα στην πρωτιά.

Είναι ο πρώτος Δήμος σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα που θα λάβουμε μετάλλιο γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι από 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η επόμενη φάση να τοποθετήσουμε το δεύτερο μηχάνημα και έτσι να συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε τα εννέα μηχανήματα.



Έτσι πάντα θα έχουμε ανταποδοτικές ανακυκλώσεις στην πόλη μας και πάντα θα έχουμε δώρα για τα παιδιά αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το θέμα είναι οι καλοί μαθητές να δίνουν το παράδειγμα για την ανακύκλωση σε όλους εμάς τους μεγάλους. Τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το 6ο Γυμνάσιο και το 12ο Δημοτικό.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου