Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Να φύγει τώρα από αρχηγός του ΠαΣοκ ο Παπανδρέου


Σφοδρή επίθεση Χρυσοχοϊδη στον πρώην πρωθυπουργό
Καταπέλτης κατά του Γιώργου Παπανδρέου σήμερα ο Μ. Χρυσοχοίδης.

 Μιλώντας στο Mega ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την ηγεσία του κόμματος, ανέφερε ότι όλα τα στελέχη του...
ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να ανοίξει η διαδικασία της διαδοχής στο κόμμα.

"Κάναμε τεράστια λάθη την διετία που μας πέρασε. Βυθίσαμε τη χώρα στην ύφεση και την απομόνωση" ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης που σε δραματικούς τόνους κάλεσε να γίνουν εκλογές εσωκομματικές πριν τις βουλευτικές.

Για τον πρώην πρωθυπουργό τόνισε ότι πρόκειται για έναν ευγενή άνθρωπο, με ιδέες για τον σοσιαλισμό ωστόσο σημείωσε ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος. Τυπικά - όπως ανέφερε - και ο κ. Παπανδρέου έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στην κούρσα της επόμενης ημέρας για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο είπε: "Δεν αναφέρομαι στην τυπική δυνατότητα, αλλά στην ηθική δυνατότητα για κάτι τέτοιο".

Έστρεψε τα βέλη και κατά συναδέλφων λέγοντας ότι ασκείται κριτική για μία σειρά από ζητήματα από ανθρώπους που προκάλεσαν τα προβλήματα για τα οποία ασκούν μετά κριτική, ενώ μίλησε για γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ που εθελοτυφλεί και συνεχίζει σαν να μη συνέβη τίποτα, "σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνέπειες της πολιτικής μας".

"Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη από τον κόσμο και το μόνο που φοβάμαι είναι η παθητικότητα" τόνισε και ανέφερε ότι δεν είναι θέμα φιλοδοξίας αλλά ευθύνης. "Ο πολιτικός έχει ευθύνη και αν δεν την αναλάβει θα βρεθεί στα σκουπίδια της ιστορίας" ανέφερε.

"Το παλιό έκλεισε με μεγάλες πληγές" ανέφερε για το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η "στρεψοδικία" μπορεί να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος.

Τάχθηκε υπέρ ανοιχτών διαδικασιών στην εκλογή νέου αρχηγού. "Ακούω ότι δεν πρέπει να πάμε σε διαδικασίες στο λαό γιατί θα υπάρξει μικρή ανταπόκριση. Έτσι που τα κάναμε θα πρέπει να το υποστούμε αυτό. Πρέπει να ταπεινωθούμε για να προκύψει μία καθαρτήρια διαδικασία" υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τη δική του πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ότι στόχος του είναι να μην χαθεί μία νέα γενιά σε πολιτικές λαθών και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει αποδείξει ότι ειναι πολιτικός που φέρνει αποτελέσματα.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου