Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ από το από το Θεατρικό Εργαστήρι «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ»


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 8μ.μ.  Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων







Υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτισμού  του ΟΑΠΚΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ
Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά 11.00-13.00 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Η Δ/νση Πολιτισμού του ΟΑΠΚΦΑ Δήμου Τρικκαίων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» παρουσιάζει το Θεατρικό Εργαστήρι «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» με το έργο ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ σε διασκευή του Σωτήρη Πατατζή, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων. Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά 11.00-13.00 Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων .  Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο <<Δον Καμίλο>> του Σωτήρη Πατατζή είναι μια ελεύθερη θεατροποίηση του μεταπολεμικού ευθυμογραφήματος του Ιταλού συγγραφέα Τζοβανίνο Γκουαρέσκι.  Παραμονές δημοτικών εκλογών σε μια επαρχιακή πόλη της Ιταλίας, ο Δον Καμίλο, ένας απλοϊκός καθολικός κληρικός συντηρητικών απόψεων, πρόσωπο μεγάλης ηθικής εμβέλειας, γίνεται στόχαστρο επιτήδειων πολιτικών.

Ο Δον Καμίλο βρίσκεται αντιμέτωπος με την συνείδησή του, καθόσον η ταυτόχρονη άφιξη του αμφισβητούμενου ηθικής, Δημάρχου της πόλης, Φλουράτου εκπροσώπου της χριστιανοδημοκρατικής παράταξης και του τοπικού ηγέτη του Κουμμουνιστικού Κόμματος, υποψηφίου Δημάρχου Πεπόνε, στο σπίτι του προμηνύει γι' αυτόν θύελλες. Η κατάσταση.... "δένει" με την άφιξη του Καρδινάλιου και της φανατικής κομμουνίστριας αδελφής του, Ασπασίας.

 Παίζουν
Σοφία Μόρφου, Λιάνα Μήνια, Κώστας Δριτσέλης, Φώτης Πάλλας, Μάκης Νταμπαλής, Βασίλης Νταμπαλής, Νεκτάριος  Γάζος, Μανώλης Πετρόπουλος, Γόνη Κοντογούλα, Φώτης Τζίκας, Δημήτρης Μέκρας

Σκηνικά :  Τζίκας Φώτης, Μάκης Νταμπαλής, Κώστας Δριτσέλης, Νικόπουλος Λεωνίδας
Καλλιτεχνικές κατασκευές:  Όλγα Κουτσαλιάρη, Βίκυ Τσαρουχά – Ταρατόρα,  Βασίλης Νταμπαλής, Νάκης Βασίλης, Μέκρας Δημήτριος, Λέτα Τσαρούχα
Ενδυματολόγος – Φροντιστήριο :  Όλγα Κουτσαλιάρη
Κομμώσεις – μακιγιάζ : Ελένη Καρούτα – Έφη Καψάλη
Την αφίσα επιμελήθηκε η Μαρία Θεοδώρου
Σκηνοθεσία:  Νικόπουλος Λεωνίδας

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΤΑΤΖΗΣ (1914-1991)
Ο Σωτήρης Πατατζής γεννήθηκε στο Νησί της επαρχίας Μεσσήνης του νομού Μεσσηνίας.. Στην Αθήνα, όπου έζησε ως το θάνατό του, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ο Ταχυδρόμος και Οικογένεια, και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη λογοτεχνική μετάφραση. Υπήρξε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Συγγραφέων. Τιμήθηκε με το βραβείο Εθνικής Αντίστασης (1946 για τα Ματωμένα χρόνια), το βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού διηγήματος του εκδοτικού οίκου New Herald Tribune (1950-1951 για το διήγημα Νεράιδα του βυθού) και το Α’ κρατικό βραβείο διηγήματος (1981 για το Στο χάος).

Ο Σωτήρης Πατατζής ανήκει στη μεταπολεμική γενιά της ελληνικής πεζογραφίας. Με σημείο εκκίνησης τα Ματωμένα χρόνια, ενδεικτικό παράδειγμα της ελληνικής πεζογραφικής παραγωγής με θέμα την Εθνική Αντίσταση, και κορύφωση της δημιουργικής του πορείας το μυθιστόρημα Μεθυσμένη Πολιτεία, αφιέρωσε το σύνολο του έργου του στον προβληματισμό γύρω από την επίδραση που άσκησαν τα γεγονότα της γερμανικής κατοχής και του εμφυλίου στη μεταπολεμική κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας, στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα προσωπικής γραφής με χαρακτηριστικά στοιχεία τη λεπτή ειρωνεία και την απαισιόδοξη οπτική του μέλλοντος.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου