Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ξαναχτύπησαν στα Τρίκαλα τα "πράσινα σκουλίκια"...


Μετά τον δήμαρχο Βάιο Ζιάκα, τα πράσινα σκουλήκια χτύπησαν και το Δήμο Βασιλικής...!!!






Δύο μήνες μετά τον "Καλλικράτη", "έστειλαν" τον δήμο Βασιλικής στην Καλαμπάκα και 10 μέρες μετά  "άφησαν" τον Βάιο Ζιάκα με γκάλοπ εκτός διεκδίκησης δίνοντας το χρίσμα στον Τάκη Σακελλαρίου...!



Και τώρα ας σοβαρέψουμε...!



Ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Το πράσινο σκουλήκι θα αποτελειώσει ως φαίνεται ότι απέμεινε από την χαλαζόπτωση που έπληξε χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού στον Δήμο Βασιλικής.


Βλέποντας αυτή την τραγική κατάσταση ο Δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή ζητώντας άμεση παρέμβαση ώστε οι γεωργοί του Δήμου του να αποζημιωθούν για την μεγάλη ζημιά.




Η επιστολή

ΘΕΜΑ: Εξατομίκευση ζημιών βαμβακιού από το πράσινο και Ρόδινο σκουλήκι.

κ. Υπουργέ


Γνωρίζετε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες και τα προβλήματα πολλά για τον αγροτικό τομέα.
Δυστυχώς το 2010 είναι για τους αγρότες του Δήμου μας μια δύσκολη χρονιά εξαιτίας της ισχυρής χαλαζόπτωσης που έπληξε πρόσφατα τον Δήμο μας στις 26-7-2010 με αποτέλεσμα δυναμικές καλλιέργειες να υποστούν σημαντικές ζημιές που φτάνουν και το ποσοστό 100% της παραγωγής.

Πέρα από την ισχυρότατη χαλαζόπτωση και μεταφέροντας τις ανησυχίες των παραγωγών μεγάλες ζημιές φαίνεται ότι έχει προκαλέσει στις καλλιέργειες βαμβακιού η πρωτοφανής επιδρομή του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού.

Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον μήνα Ιούλιο χαμηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία ευνόησαν την ανάπτυξη του εντόμου με αποτέλεσμα παρά τους επανειλημμένους ψεκασμούς να υπάρχει μεγάλη και εκτεταμένη προσβολή η οποία δεν μπόρεσε να αντιμετωπιστεί με φυτοπροστατευτικά μέσα και τις συνηθισμένες φαρμακολογικές μεθόδους καταπολέμησης του εντόμου.

Επιβάλλεται οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν ήδη ένα υψηλότατο κόστος καλλιέργειας λόγου των επανειλημμένων ψεκασμών και οι οποίοι θα υποστούν και την νέα ζημιά μετά την πρόσφατη θεομηνία να στηριχτούν από την πολιτεία.

Παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση του μεγέθους των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών με την διαδικασία αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για την κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος των βαμβακοπαραγωγών και παράλληλα προτείνουμε την τοποθέτηση στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου επαρκών φερομονικών παγίδων σε αγροτεμάχια του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής για την έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σας ευχαριστώ και είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στο έργο σας.

   

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου