Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η Sony προειδοποιεί: το πολύ 3D βλάπτει!


Έπειτα από τη Samsung και τη Nintendo, έρχεται τώρα και η Sony να μας προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την παρατεταμένη έκθεση στις τρεις διαστάσεις.






Η εταιρεία προσέθεσε μια επιπλέον παράγραφο στους όρους χρήσης του PlayStation 3.



Μάλλον θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να γίνει mainstream η τρισδιάστατη εμπειρία, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας από τώρα.


"Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν δυσφορία (κούραση στα μάτια, ναυτία) κατά την παρακολούθηση τρισδιάστατου περιεχομένου. Αν νιώσετε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως να χρησιμοποιείτε την τηλεόραση, μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα", αναφέρει η Sony στο εγχειρίδιο του Playstation 3!


Πρόκειται για τη γνωστή νομικίστικη φρασεολογία που κυριαρχεί σε τέτοια κείμενα. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα αν το 3D είναι πιο κουραστικό από την τηλεόραση δύο διαστάσεων, ωστόσο οι εταιρείες σπεύδουν να καλύψουν τα νώτα τους.

Όπως ξέρουμε, οι Αμερικάνοι δεν το 'χουν σε τίποτα να καταθέσουν μηνύσεις για το οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα μια πτώση από σκάλες έπειτα από τρεις ώρες σφαγής στο Killzone 3.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου