Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Μία ρεαλιστική πρόταση του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων για τη διάβαση Πύργου


Μία ρεαλιστική και εύκολα υλοποιήσιμη πρόταση επαναφέρει ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων (Σ.Φ.Σ.Τ) με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα για την επικινδυνότητα της διάβασης Πύργου.




«Σχετικά με το δημοσίευμά σας για τη διάβαση του Πύργου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και ένα χρόνο προτείναμε στο γραφείο κυκλοφοριακού σχεδιασμού του Δήμου και η πρότασή μας έγινε αποδεκτή να αντικατασταθεί το οδικό φανάρι της συγκεκριμένης διάβασης με νέο το οποίο να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει ποτέ η ένδειξη με πράσινο χρώμα. Όταν δηλαδή η Μετεώρων έχει κόκκινο η Πύργου να έχει παλλόμενο κίτρινο και αντίστροφα.

Μετά από τη ρύθμιση αυτή ο ΟΣΕ θα δεχόταν τη σύνδεση του αυτόματου συστήματος της διάβασης (ΑΣΙΔ) με το φανάρι, ώστε όταν λειτουργεί το ΑΣΙΔ, να γίνονται όλα τα φανάρια κόκκινα και να σταματάει εντελώς η κυκλοφορία.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση λειτουργεί άψογα εδώ και αρκετά χρόνια στη γειτονική πόλη της Καρδίτσας σε παρόμοια διάβαση που υπάρχει εκεί.

Πρόσφατα ο δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε την αλλαγή ορισμένων φαναριών της πόλης μας με φανάρια νέας τεχνολογίας. Δεν είδαμε δυστυχώς στις περιπτώσεις αυτές να περιλαμβάνεται και το φανάρι του Πύργου, του οποίου ο απαράδεκτος τρόπος λειτουργίας προκάλεσε όλα τα ατυχήματα που έγιναν μέχρι τώρα στη συγκεκριμένη διάβαση.
Καλό λοιπόν είναι να διευκρινίσει ο Δήμος: Περιλαμβάνεται στις νέες προμήθειες φαναριών και η περίπτωση του Πύργου;».


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Σ.Φ.Σ.Τ

Έρευνα


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου