Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ειδικό σκεύασμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών από την Νομαρχία


Έγγραφο προς όλους τους Δήμους του Νομού Τρικάλων απέστειλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, με το οποίο ενημερώνονται οι ΟΤΑ ότι μπορούν να προμηθεύονται το ειδικό σκεύασμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών.





Στο έγγραφο υπογραμμίζεται ότι αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγείας σε συνεργασία με τη Γεωπονική Υπηρεσία των κατά τόπους Δήμων οι οποίοι είναι γνώστες των εστιών καθώς και των τοποθεσιών όπου υπάρχουν ζώα ώστε να μην έρθουν σε επαφή με τα εντομοκτόνα θα τους βοηθήσει σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Η Νομαρχία αποφάσισε να λάβει προληπτικά μέτρα στέλνοντας έγγραφο στους Δήμους να κάνουνε ψεκασμούς. Επειδή δεν υπάρχει από εμάς εργατοτεχνικό προσωπικό παρακαλούμε τους Δημάρχους να διαθέσουν οι ίδιοι προσωπικό και εμείς να διαθέσουμε το υλικό για να γίνουν οι ψεκασμοί, ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι εξάπλωσης της ασθένειας και στο Νομό Τρικάλων.

Πιστεύω ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα, αλλά εμείς θα πρέπει να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται έτσι ώστε να μειώσουμε τους κινδύνους του ιού».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου