Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με αγωνιστικό παλμό και φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα


Με σύνθημα «ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» πραγματοποιείται φέτος το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-οδηγητή, στις 12 Σεπτέμβρη στο Μύλο Ματσόπουλου.





Όπως επισημάνθηκε σήμερα το μεσημέρι σε σχετική συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μέλη της τοπικής ΚΝΕ "το φετινό Φεστιβάλ αποκτά ξεχωριστή σημασία και ιδιαίτερο βάρος, καθώς θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που η καπιταλιστική βαρβαρότητα κορυφώνεται και η ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνο για αντεπίθεση, ανυπακοή.

Στόχος, η γιορτή της νιότης να αποτελέσει άλλη μια πηγή αντίστασης των λεηλατημένων και των καταπιεσμένων Σηματοδοτείται μέσα από το ίδιο το περιεχόμενο του ότι συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πείσμα, ανεβάζοντας τις απαιτήσεις, την ετοιμότητά μας".

Ακόμη τονίστηκε ότι τόσο με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις - όπως αυτή που θα γίνει στις 29/8 στην Καλαμπάκα με θέμα τα ναρκωτικά - όσο και με το φεστιβάλ "η ΚΝΕ ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα με τους νέους με τους οποίους συναντήθηκαν όλη τη χρονιά στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής θύελλας που σαρώνει τα δικαιώματα όλου του λαού και των παιδιών του, τους νέους που προβληματίζονται για το αν υπάρχει διέξοδος από το μαύρο παρόν και μέλλον που τους έχουν ήδη έτοιμο. Στο επίκεντρο, η πολιτική πρόταση διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ, για τη λαϊκή συμμαχία, τη λαϊκή οικονομία, τη λαϊκή εξουσία, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν  είναι ανάπτυξη για ποιον? Με το μνημόνιο η απάντηση είναι για αυτούς που ξεζουμίζουν τη ζωή μας κέρδος έχουν μόνο οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.  Μπορούμε , ειδικά στις σημερινές συνθήκες που σφαγιάζονται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, της νεολαίας, να πειστεί ο λαός ότι έχει δύναμη, ότι υπάρχει δυνατότητα να διεκδικήσει και να κερδίσει τη δική του εξουσία. Να οργανώσει ο ίδιος την παραγωγή και τη ζωή του για τις δικές του ανάγκες".

Επίσης υπογραμμίστηκε ότι "χρειάζεται σήμερα οργανωμένη ενιαία πάλη μέσα από το ταξικό κίνημα, τα συνδικάτα τις επιτροπές , το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, τα συντονιστικά αγώνα, η επιλογή απομόνωσης των εργατοπατέρων που είναι οι αγαπημένοι εταίροι των εφοπλιστών και των επιχειρηματιών. Αυτός ο αγώνας ενάντια στα μονοπώλια  δείχνει την προοπτική και  τη διέξοδο , σε αντίθεση από κάποιους καλοθελητές που εμφανίζονται κάθε φορά που φουντώνει η αγανάκτηση, με αιτήματα προσαρμοσμένα για να μην πειραχτεί το σύστημα τους, είναι ίδιοι με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που από τη μία συναινούν σε όλα με τους βιομήχανους και από την άλλη όταν πιέζονται κάνουν ένα αγώνα αλλά «προσαρμοσμένο» στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Σήμερα με ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη είναι η συστράτευση και το δυνάμωμα του ΚΚΕ, η κοινή πάλη με τους κομμουνιστές που αποκάλυψαν από την πρώτη στιγμή τον καπιταλιστικό χαρακτήρα της κρίσης, που πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν για να μην χρεοκοπήσει ο λαός. Που προβάλλουν τη μοναδική συμφέρουσα για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία λύση, τη πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό".

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου τα μέλη της ΚΝΕ απηύθυναν κάλεσμα προς την νεολαία και την λαϊκή οικογένεια να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ, το οποίο θα έχει πολύ φθηνή είσοδο 3 ευρώ αλλά και σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με συναυλία από τα συγκροτήματα «Dead Alice», «Αρμονικά κύματα» , αφιέρωμα στον Καββαδία από το συγκρότημα της ΚΝΕ «Venceremos» , θεατρική ομάδα, το Λαϊκό γλέντι, και πολλά άλλα.

Χάρης Μαντέλλος - Ρεπόρτερ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου