Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Μετατρέπουν σε… φιλοδώρημα το πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης»


Με αφορμή τα δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών που αφορούν στην προκήρυξη του νέου προγράμματος μείωσης της νιτρορύπανσης, η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη προέβη στην εξής δήλωση:





«Είχαμε επισημάνει από το περασμένο καλοκαίρι τις εξαιρετικά επικίνδυνες για τους Θεσσαλούς αγρότες, προθέσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ότι αφορά το γεωργοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης.
Τα στοιχεία που βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας δυστυχώς έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας: εάν τελικά για τα επόμενα πέντε χρόνια η νέα προκήρυξη αφορά μόνον το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, αυτό με έναν πρόχειρο υπολογισμό σημαίνει πως τα 460.000 στρέμματα που δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα θα εισπράξουν κατά μέσο όρο ετησίως 15 ευρώ το στρέμμα, όταν μέχρι σήμερα το ποσό αυτό έφθανε τα 53 ευρώ!

Κατανοεί κανείς λοιπόν το σημαντικό πλήγμα που επέρχεται σε χιλιάδες Λαρισαίους αγρότες σε μία περίοδο που η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έπρεπε να πράττουν το αντίθετο, δηλαδή να ενισχύουν το εισόδημά τους.
Ωστόσο, με μάλλον ψηφοθηρικά κριτήρια οι έχοντες την εξουσία μετατρέπουν σε «φιλοδώρημα» το πρόγραμμα, καταδικάζουν τους αγρότες σε περαιτέρω οικονομικό μαρασμό αλλά και τη Θεσσαλική γη που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη προστασίας, σε μεγαλύτερη έκθεση σε νιτρικά.

Καλούμε το επιτελείο του υπουργείου έστω κι αυτή την ύστατη στιγμή να αναθεωρήσει τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη και να πράξει το αυτονόητο».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου