Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Καταγγελία εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων


Με την εφαρμογή της 8ωρης εργασίας για διάστημα 5 μηνών στο νοσοκομείο Τρικάλων, αντί των 7,5ωρών που ισχύει,  κάθε εργαζόμενος  εργάστηκε πάνω από 40 ώρες επιπλέον της κανονικής του εργασίας, δηλ. υπερωριακά , οπότε τίθεται άμεσα το ζήτημα της πληρωμής αυτής της επιπλέον εργασίας.




Σε ανακοίνωση  με υπογραφή : “Το ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Τρικάλων” αναφέρεται ότι: «…σε συνεννόηση με τη διοίκηση  και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα χρήματα επαρκούν μόνο για τα δεδουλευμένα της κυκλικής βάρδιας η  μισή ώρα που πραγματοποιήθηκε σε όσους κάνουν πρωινό  ωράριο θα δοθούν ρεπό ήτοι(7 ημέρες) και σε όσους κάνουν κυκλικό ωράριο θα πληρωθούν τα μισάωρα τους βάση προγράμματος ,όπως και πριν.»

Οι εντεταλμένοι της διοίκησης μέσα στους εργαζόμενους – οι εκπρόσωποι   της ΠΑΣΚΕ  στο ΔΣ του συλλόγου νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ,να εκμεταλλεύονται και   να τρομοκρατούν εσαεί τους εργαζόμενους.

Μιλάνε για απόφαση ΔΣ του Συλλόγου όταν ποτέ αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ,αφού ποτέ δεν κληθήκαμε σε τέτοια συνεδρίαση, αλλά και κανένα άλλο μέλος του ΔΣ πέραν αυτών της ΠΑΣΚΕ …. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πρακτικά καμιάς ανάλογης συνεδρίασης στο βιβλίο συνεδριάσεων του ΔΣ. Μάλλον έχουν μετατρέψει τη λειτουργία του ΔΣ και του Συλλόγου σε μυστική και υπόγεια διασύνδεση της «συγκυβέρνησής» τους.

Όταν μάλιστα τους ζητήθηκαν εξηγήσεις για μια απόφαση που ήρθε απ’ το σκοτάδι ,εν αγνοία και επιδεικτική παράβλεψη όλων, έδειξαν όλο τον τραμπούκισμό τους, με ύβρεις ,απειλές και χειροδικίες ενάντια στην εκπρόσωπο της ΑΣΥ στο ΔΣ , με πρωτεργάτες της όλης επαίσχυντης συμπεριφοράς τον πρόεδρο του ΔΣ Ντόβα Κων/νο και τον αντιπρόεδρο Μεσιακάρη Βησσαρίων.

Δεν περιμέναμε βέβαια και καμία κόσμια συμπεριφορά από εργατοπατέρες και μαντρόσκυλα της διοίκησης ,οι οποίοι πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων και τις κλειστές πόρτες γραφείων συνδιαλέγονται για τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε προνομιούχους και μη , σε ποιους θα πληρωθούν σε χρήμα και ποιοι σε είδος .Άραγε, όσοι κάνουν κυκλικό ωράριο  θα πληρωθούν για τις ώρες που αντιστοιχεί στην πρωινή τους βάρδια; Ο διαχωρισμός που κάνουν στους εργαζόμενους σε πρωινούς και κυκλικούς, σε ευνοούμενες και μαύρες λίστες, δείχνει ολοφάνερα τη λογική τους αλλά και την εδώ και χρόνια πρακτική τους: τις κολλεγιές με τη διοίκηση στη διαμόρφωση τμημάτων ,πόστων ,ωραρίων ,εκφοβίζοντας, τρομοκρατώντας και  ποδοπατώντας στις ανάγκες των εργαζομένων.

Το θράσος τους όμως δεν έχει όρια. Προπαγανδίζουν ότι το τέλος στην εφαρμογή του παράνομου ωραρίου πραγματοποιήθηκε κατόπιν «…ενεργειών τους.» Τους 5 μήνες που εφαρμόστηκε τι έκαναν γι’αυτό; Μήπως περίμεναν τις παραμονές των εκλογών να κάνουν τις «…συνεννοήσεις με τη διοίκηση…» για να μας βγουν και αγωνιστές από πάνω λίγο πριν την κάλπη;

Ποιοι; Αυτοί που ψήφισαν την κατάργηση οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο, που αρνήθηκαν να παλέψουν τη μετατροπή των προσωποπαγών και συνιστώμενων θέσεων σε οργανικές. Αυτοί που υποστηρίξανε –μέχρι προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-την κοινοτική οδηγία , η οποία διευθετεί το χρόνο εργασίας, καταργεί το σταθερό ωράριο και καθιερώνει εως και 12 ώρες!! εργασίας τη μέρα.

Κανένας εργαζόμενος να μην εξαπατηθεί , να μην εγκλωβιστεί στα διλλήματα που του βάζουν , να μη σκύψει το κεφάλι σε όσα ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη του.

ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
( 2,5 ώρες την βδομάδα ανά εργαζόμενο)  ΤΩΡΑ !


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ)

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου