Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

""Δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες" προτείνει η κ. Μερεντίτη


Η κ. Μερεντίτη με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας στις 6 Ιουλίου 2011 είχε τονίσει την ανάγκη να δημιουργηθεί  ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες που πλήττονται ολοένα και περισσότερο από την οικονομική κρίση (μείωση εισοδήματος, ανεργία  κλπ).






Στα πλαίσια αυτά η κ. Μερεντίτη στην επιστολή της πρότεινε να εξετασθεί η δυνατότητα συνεργασίας των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Δήμων , προκειμένου να εκπονηθούν, από κοινού, δράσεις κοινωνικής προστασίας στο πλαίσιο και της κοινωνικής τους αποστολής (π.χ. ένδυση, σίτιση κλπ).

Το Υπουργείο Άμυνας με αφορμή την πρόταση της κ. Μερεντίτη και λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση της χώρας, αποφάσισε στις 14 Νοεμβρίου 2011 ότι τα περισσεύματα από το συσσίτιο (γεύμα-δείπνο) των Μονάδων – Υπηρεσιών των ΓΕ,  να διατίθενται σε καθημερινή βάση στους Τοπικούς Φορείς(Μητροπόλεις, Δήμους, Αυτοδιοικητικούς Φορείς) με σκοπό την ενίσχυση της σίτισης απόρων. Η συγκεκριμένη διάθεση βεβαίως δεν θα επιφέρει περαιτέρω επιβάρυνση του συσσιτίου των Μονάδων.

Και βέβαια, οι Διοικητές των Μονάδων – Υπηρεσιών των ΓΕ, αφού έρθουν σε επαφή με τους κατά τόπους Φορείς, καθίστανται απολύτως υπεύθυνοι για την ορθή διάθεση των περισσευμάτων.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου