Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με την πολεοδομία Τρικάλων;


Με έγγραφό μας τον Ιούλιο του 2011, προς την Πολεοδομία Τρικάλων ζητούσαμε να μας πληροφορήσει τι συμβαίνει σε τριώροφη οικοδομή στην πλατεία της Αγίας Επίσκεψης, δηλ. στην καρδιά του Βαρουσίου.





Τα ερωτήματα ήταν:
Α. Γιατί η πιλοτή είναι ερμητικά κλειστή με λινάτσες; Έχει κτιστεί;
Β. Έχουν γίνει αλλαγές στις όψεις του κτηρίου;
Γ. Όλα τα παραπάνω συνάδουν με τους όρους και τις διατάξεις για τους προστατευόμενους οικισμούς, όπως είναι η παραδοσιακή συνοικία το Βαρούσι;
Δ. Τέλος, όλα τα παραπάνω είναι σύννομα, δηλαδή σύμφωνα με τις εκδοθείσες άδειες;
    Κατά την αυτοψία που διενήργησε η Πολεοδομία διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις όπως στον φωταγωγό που είχε μετατραπεί σε μπαλκόνι. Η υπηρεσία το χαρακτήρισε αυθαίρετο και με έγγραφό της καλούσε τον ιδιοκτήτη να το κατεδαφίσει ή να πληρώσει πρόστιμο. Στο έγγραφο όμως δεν γίνεται λόγος για τις υπόλοιπες παραβάσεις στις όψεις και ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΠΙΛΟΤΗ.
    Μετά από ένσταση του ιδιοκτήτη αποφασίστηκε η επαναφορά των όψεων του κτηρίου σύμφωνα με την άδεια. Παρόλα αυτά, αν και έγιναν κάποιες διορθώσεις, παραμένουν παραβάσεις, γεγονός που μας ανάγκασε να αποστείλουμε νέο έγγραφο με όλα τα παραπάνω ζητήματα, αλλά προ παντός για το αναπάντητο ερώτημα των εργασιών εντός της πιλοτής. (Κτίστηκε; Έχει μετατραπεί σε διαμέρισμα;)
    Η αρμόδια υπηρεσία της Πολεοδομίας με το επιχείρημα «Το έγγραφο δεν είναι έτοιμο, περάστε αύριο…» , που δίνει την εντύπωση παρελκυστικής τακτικής, δεν μας έδωσε καμία απάντηση μέχρι στιγμής.
    Μετά από όλα τα παραπάνω, εφόσον η Πολεοδομία δεν απαντά σε μας, ας απαντήσει μέσω του ΤΥΠΟΥ στον τρικαλινό λαό εάν όσα γίνονται στη συγκεκριμένη οικοδομή είναι νόμιμα, έχουν εκδοθεί οι ανάλογες άδειες και αν έχουν περάσει από την ΕΠ.Α.Α.Ε. Επίσης θα μας ενδιέφερε να μάθουμε ποια είναι η θέση του αρμόδιου αντιδημάρχου για το ΘΕΜΑ, του οποίου είναι γνώστης.
    Τέλος επαναλαμβάνουμε ότι όσα τεκταίνονται, πραγματοποιούνται εντός του κηρυγμένου παραδοσιακού οικισμού Τρικάλων.

Από τον Π.Σ. ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ

ΥΓ Αναμένουμε το ταχύτερο τις απαντήσεις επί των θεμάτων αυτών από τους αρμοδίους του Δήμου και της Πολεοδομίας, αλλιώς θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην εισαγγελία Τρικάλων για τις νόμιμες ενέργειες.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου