Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια θέμα μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας»


Υπογραφή σύμβασης για την συντήρηση του οδικού δικτύου των ΤρικάλωνΥπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η σύμβαση κατασκευής για το έργο «Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου δικτύου Π.Ε. Τρικάλων (Α Εργολαβία)». Το έργο είναι προϋπολογισμού 520.010 ευρώ με το Φ.Π.Α.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει επνειλημμένα ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί για την Αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Με την παρούσα εργολαβία πραγματοποιούμε απολύτως αναγκαίες εργασίες συντήρησης οι οποίες θα εκτελεστούν σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν παρουσιάσει φθορές, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου που αντιμετωπίζουν».

Από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε: «Οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων και τα οποία έχουμε επισημάνει με τις υπηρεσίες μας. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε όπου κρίνεται απαραίτητο».

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης τμημάτων του  ασφαλτοστρωμένου οδικού της Π.Ε. Τρικάλων, συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων περίπου, προς εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας. Θα εκτελεστούν επίσης εργασίες επισκευής φθορών παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος μικρής κλίμακας και επούλωσης των λάκκων με ασφαλτόμιγμα ,σε θέσεις του οδικού δικτύου, όπου απαιτηθεί. Το  έργο χρηματοδοτείται  από το  Πρόγραμμα  ΚΑΠ Περιφέρειας  Θεσσαλίας -  Περιφερειακής  Ενότητας Τρικάλων.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου