Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ερώτηση Λέγκα για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε ο Ν. Λέγκας. για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Τρικάλων, η οποία, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές, επιδεινώνεται καθημερινά.



Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή του προς την κα. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ζητά από την κυβέρνηση να ανακοινώσει ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια του αναγκαίου υλικού τόσο για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, όσο και για τη διεκπεραίωση των στοιχειωδών ιατρικών πράξεων.

Ο πρώην Υφυπουργός επικαλείται αναφορές της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, σύμφωνα με τις οποίες, μεταξύ άλλων, έχουν σταματήσει ήδη οι ορμονολογικές εξετάσεις, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Ο τρικαλινός πολιτικός επισημαίνει ακόμη το γεγονός ότι έπαψε να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη διαφυγή ασθενών στα ιδιωτικά εργαστήρια. Ζητά δε από την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει αν και πότε θα εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία του.

Επίσης, ο Ν. Λέγκας αναφέρεται στο θέμα των εφημεριών τονίζοντας ότι η πλειονότητα των κλινικών μένουν χωρίς κάλυψη ειδικού ιατρού,ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, εξαιτίας των τροποποιήσεων του συστήματος εφημεριών.



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Δεν συμφέρει στο σύστημα που εκμεταλλεύεται την περιθάλψη των Ελλήνων, οι λειτουργία εργαστηρίων (Μικροβιολογικών - Αξονικών ή Μαγνητικών εξετάσεων) στα νοσοκομεία.

    Αντί να τα οικονομούν άμεσα από τα απαραίτητα υλικά που προμηθεύουν στα νοσοκομεία (για την λειτουργία των εργαστηρίων - εξεταστηρίων) θα τα οικονομούν νόμιμα (άνευ διαγωνισμών) μέσω των υγειονομικών ΔΑΠΑΝΩΝ των ασθενών....για υγειονομική περίθαλψη στα ιδιωτικά ιατρεία-εξεταστήρια-εργαστήρια!!!!!

    Είναι πάντως εφευρεματικοί αυτοί της Κυβέρνησης...

    Μας είπε η κα. Υπουργός ότι πλήρωσε την πρώτη δόση του νοσοκομιακού ελλείματος από το 2005-2008, δεν μας είπε όμως πόσο ήταν η διόγκωση του χρέους από την κακοδιαχείρηση της τελευταίας 20ετίας..... πόσο ήταν το επιπλέον εκείνης της περιόδου.....και άλλα πολλά που επιμελώς τα έκρυβε.....

    και αν δεν γνωρίζετε πότε και που τα είπε;;;;
    .....που αλλού......στο MEGA....το δικό τους κανάλι.....
    πότε;;;;;; στην Πρωινή εκπομπή του καναλίου φυσικά..... στην εκπομπή των....
    ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ....
    ΤΗΝ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010.......

    κ. Λέγκα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αρχίσουν και πιο καυστικές ερωτήσεις γιατί
    1ον είναι βέβαιο ότι μας δουλεύουν και
    2ον πρέπει να καταλάβουν ότι ο Έλληνικός λαός δεν αντέχει άλλο........να πληρώνει.....
    "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"

    Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή