Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στην κυκλοφορία ο κόμβος της Φαρκαδόνας


Παραδόθηκε  στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της Φαρκαδόνας, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.




Μιλώντας για το έργο ο κ. Αγοραστός ανέφερε:

«Δίνουμε σήμερα στη κυκλοφορία τον ανισόπεδο κόμβο της Φαρκαδόνας, ένα έργο προτεραιότητας, γιατί όπως είναι γνωστό η περιοχή αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργούσαν προβλήματα στην προσβασιμότητα. Πλέον το ζήτημα αυτό λύνεται και δημιουργείται ασφάλεια στις μετακινήσει πολιτών και εμπορευμάτων. Το έργο αυτό με προϋπολογισμό πάνω από 10 εκ. ευρώ προχωρά γρήγορα και υπάρχει καλή συνεργασία με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Ως Περιφερειακή Αρχή επιθυμούμε να έχουμε απορροφητικότητα, αλλά ταυτόχρονα αυτή η διάχυση των κοινοτικών χρημάτων να γίνεται σε όλη την κοινωνία, είτε με θέσεις εργασίας, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, τα έργα στη Θεσσαλία προχωράνε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ξεμπλόκαρε και προχωρά και το έργο της Τρικάλων – Λάρισας και θεωρούμε ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Σε αυτό έχουνε μεγάλη συμβολή και οι υπηρεσίες μας, οι μηχανικοί και οι επιβλέποντες του έργου και τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Με την εργολαβία «Ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας κατασκευής παράκαμψης Φαρκαδόνας» προϋπολογισμού 10.824.000 ευρώ, αναδόχου ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΑΤΕ, προβλέπεται η ολοκλήρωση της αρτηρίας παράκαμψης της Φαρκαδόνας μήκους 4.000 μ προκειμένου η κυκλοφορία της Ε.Ο. Λαρίσης-Τρικάλων να διοχετευτεί εκτός της κατοικημένης περιοχής Φαρκαδόνας. Επίσης θα κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 4.000 μ και οπ ανισόπεδος κόμβος Φαρκαδόνας και η άνω διάβαση Παναγίτσας.


Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2011 με προϋπολογισμό 6.719.510,85 ευρώ με ΦΠΑ ενώ η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση και περαίωση του έργου ορίστηκε σε 18 μήνες δηλαδή ο Ιανουάριος του 2013.

Σήμερα 2 μήνες μετά την εγκατάσταση των αναδόχων δόθηκε στη κυκλοφορία η απόδοση της άνω διάβασης του κόμβου Φαρκαδόνας προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα της χειμερινής περιόδου 2010 όπου η παρακαμπτήρια οδός της άνω διάβασης κατακλείστηκε από όμβρια νερά. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, εφόσον η ΔΕΗ μετατοπίσει εγκαίρως δύο πυλώνες, που απαιτεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας».

Στο έργο παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρεντζιάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ντίνος Μπάρδας και Ελένη Αργυροπούλου, ο Γεν. Δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κων/νος Μέγας, ο Γεν. Δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: