Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"Εμείς τα παιδιά πλέουμε σε μια χάρτινη βαρκούλα ,φροντίστε σας παρακαλούμε, να΄χουμε γαλήνια θάλασσα"...


- Μύθους του Αισώπου επέλεξε να αφηγηθεί η κ. Αναστασία Καραφύλλα, στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Μεγαλοχωρίου και των Μεγάλων Καλυβίων, που ήρθαν με όρεξη να γευτούν λιχουδιές από το παραμυθένιο μενού της.








- Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδιού, για να θυμίζει σε μας τους μεγάλους, την ευθύνη μας να φροντίζουμε ,ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών όλου του κόσμου.



Τα παιδιά του Γ΄ Βρεφ/κού Τμήματος του ΟΑΠΚΦΑ <<Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>> γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και φώναξαν δυνατά για να ακούσουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι: <<Εμείς τα παιδιά πλέουμε σε μια χάρτινη βαρκούλα ,φροντίστε σας παρακαλούμε, να΄χουμε γαλήνια θάλασσα.>>



Η 11η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδιού, για να θυμίζει σε μας τους μεγάλους, την ευθύνη μας να φροντίζουμε ,ώστε να βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών όλου του κόσμου. Ο καθένας μέσα από τον δικό του σημαντικό ρόλο,(γονείς , δάσκαλοι, πολιτικοί, κ.α.) πρέπει να συμβάλουμε στην ομαλή σωματική, και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μας.

Οφείλουμε όλοι εμείς οι μεγάλοι  να γνωρίζουμε, να σεβόμαστε και να υπηρετούμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών , που αποτελούν το μέλλον του κόσμου. Για τα δικαιώματα των παιδιών μίλησε στα παιδιά το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γ΄ Βρεφ/κού Τμήματος, μέσα στα πλαίσια μια όμορφης γιορτούλας που ετοίμασαν και  πραγματοποίησαν στον Παιδικό Σταθμό.

Με απλά λόγια και  μέσα από σχετικές δραστηριότητες, οι δασκάλες τους προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά και να τους δείξουν τις διαφορετικές πραγματικότητες που μπορεί να βιώνουν εκατομμύρια παιδιά σε διάφορες χώρες του κόσμου. Μίλησαν για τα παιδιά που στερούνται ακόμη και τα βασικά αγαθά για να ζήσουν ,όπως το νερό, την τροφή, τα φάρμακα, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία .

Στόχος όλων των δραστηριοτήτων του πραγματοποιήθηκαν στο σταθμό, ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά ,ότι όλα αυτά που για μας θεωρούνται αυτονόητα και δεδομένα, όπως, η αγάπη, η φροντίδα, η ειρήνη, η μόρφωση, και μας προσφέρονται απλόχερα μέσα στις οικογένειες μας, άλλα παιδιά τα στερούνται και ίσως να μην τα βιώσουν ποτέ στη ζωή τους.

Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά εξέφρασαν αισθήματα κατανόησης, φιλίας και αλληλεγγύης για τα παιδία όλου του κόσμου. Τέλος, τα παιδιά τραγούδησαν τραγούδια που τα αφιέρωσαν σε όλα τα παιδιά της γης


Αφήγηση της Ααστασίας Καραφύλλα

Κατσικάκι, λύκος και ποντικάκια… ζωντάνεψαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, μέσα από την αφήγηση της Ααστασίας Καραφύλλα εμψυχώτριας, για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών Μεγαλοχωρίου και Μ. Καλυβίων.



     Μύθους του Αισώπου επέλεξε να αφηγηθεί η κ. Αναστασία Καραφύλλα, στα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Μεγαλοχωρίου και των Μεγάλων Καλυβίων, που ήρθαν με όρεξη να γευτούν λιχουδιές από το παραμυθένιο μενού της.



     Μαζί με τους γονείς και τις νηπιαγωγούς τους, τα παιδιά, επισκέφθηκαν το Παιδικό τμήμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης την Τρίτη,13/12/2011, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση<< Παραμυθένια Απογεύματα>. που διοργανώνει η Δ/νση Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης <<Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ>>,σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη .Ο ζεστός και φιλόξενος χώρος της βιβλιοθήκης ,αλλά και η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιουργούσαν τις  προυποθέσεις για να απολαύσουν ιδιαίτερα οι μικροί επισκέπτες το παραμύθι.



Η κ. Καραφύλλα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να τους συναρπάσει και να τους ξεναγήσει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Με στόχο να ζωντανέψουν στα μάτια των παιδιών οι ήρωες των ιστοριών της, χρησιμοποίησε τις κούκλες που κατασκεύασε η ίδια για τις ανάγκες της αφήγησης. Τα παιδιά διασκέδασαν αφάνταστα με το απρόσεχτο ,αλλά πανέξυπνο κατσικάκι, με τον άγριο αλλά χαζούλη λύκο, με τα ποντικάκια της εξοχής και της πόλης και τις περιπέτειες τους.

 Πολλές εκπλήξεις όμως  περίμεναν τα παιδιά και μετά το τέλος της αφήγησης. .Παιχνίδια ,γλωσσοδέτες, αλλά και μια όμορφη χειροτεχνία  που έφτιαξαν όλοι μαζί,  ήταν όλα όσα είχε προετοιμάσει η κ. Καραφύλλα για τα παιδιά  μετά το παραμύθι .Τα παιδιά για να την ευχαριστήσουν ,της προσέφεραν όμορφα αναμνηστικά που είχαν κατασκευάσει στον παιδικό σταθμό και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η μεγαλύτερη όμως ικανοποίηση για την ίδια ήταν τα χαμογελαστά τους προσωπάκια, μετά από το κυριολεκτικά παραμυθένιο απόγευμα .


H Αναστασία Καραφύλλα   γεννήθηκε στην Καλαμπάκα .Εργάστηκε ως σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου στον ΟΤΕ,  για είκοσι χρόνια περίπου.   Η μεγάλη της αγάπη   για τα παιδιά την οδήγησε στην απόφαση να πάρει μειωμένη σύνταξη για να ασχοληθεί μαζί τους. Η εμψύχωση άψυχων αντικειμένων την γοήτευε τόσο πολύ ,που αποφάσισε να εισχωρήσει στο χώρο του κουκλοθεάτρου και να ασχοληθεί με την κατασκευή όλων των ειδών θεατρικής κούκλας .Εκπαιδεύτηκε στο κουκλοθέατρο, και συνεχίζει να επιμορφώνεται, παρακολουθώντας σεμινάρια θεατρικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού, μυθοπλασίας και αφήγησης παραμυθιού, με δάσκαλο τον Στέλιο Πελασγό.
.Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από πέρυσι, με κέφι και μεγάλο μεράκι, διδάσκει εθελοντικά κουκλοθέατρο σε παιδιά και ενήλικες, στο θέατρο <<ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ>> ,στην Καλαμπάκα.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου