Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Αθλητική ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» στην Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Αναμένουμε να οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής της αθλητικής ημερίδας και για τα Τρίκαλα


Αθλητική ημερίδα με σκοπό την γνωριμία της νεολαίας με ολυμπιακά αθλήματα διεξάγει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την ΕΘΝΟΑ, (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) αύριο Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου από 09:00 έως τις 14:00 στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αλκαζάρ στη Λάρισα.

Η 3η Αθλητική Ημερίδα με τίτλο «Ευ Αγωνίζεσθαι γίνεται στο πλαίσιο προώθησης του αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής φυσικής αγωγής.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για νέους και νέες από 7 έως 18 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη χαρά να καθοδηγηθούν από Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές αλλά και να  συναγωνιστούν μαζί τους σε διάφορα αθλήματα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

09:00 
Έναρξη Αθλητικής Ημερίδας
  
Ολυμπιακός Ύμνος
  
Χαιρετισμοί

09:45
Έναρξη αθλητικής δραστηριότητας

1)Αγώνες καλαθοσφαίρισης και διαγωνισμοί 3πόντων με συμμετοχή μαθητών σε 5 κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία
Συμμετέχουν: Ευθύμης ρετζιάς, Νάσος Γαλακτερός

2)Μάθε τη δύναμή σου μέσα από το «άθλημα των αθλημάτων», την Άρση Βαρών. Μίνι προπόνηση και εκπαίδευση στα είδη του αγωνίσματος με τη χρήση ειδικής παιδικής μπάρας. Εκπαιδεύουν οι συνεργάτες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, οι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές: Πύρρος Δήμας, Βαλέριος Λεωνίδης, Κυριακή Γαλάνη, Χαρίκλεια  Καστρίτση

3)Μίνι προπόνηση και εκμάθηση τεχνικών υψηλής δεξιότητας και διαγωνισμοί στο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής για κορίτσια 7 έως 16 ετών. Εκπαιδεύει η συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και  ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή.

4)Μίνι προπόνηση, εκμάθηση θεαματικών λαβών και διαγωνισμοί στο άθλημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Εκπαιδεύουν οι συνεργάτες της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, και παγκόσμιοι πρωταθλητές: Φανή Ψαθά και Βασίλης Κολλάρος

Να σημειωθεί ότι η αθλητική δραστηριότητα των παιδιών θα αρχίσει με το παιχνίδι φυσικής αγωγής: “Citius, Altius, Fortius”με τη συμμετοχή της πρωταθλήτριας Ελλάδας και συνεργάτιδας της ΕΘΝ.Ο.Α. Έρρικας Πρεζεράκου.

12:45 Τελικοί αγώνες, διαγωνισμοί και απονομές

14:00 Λήξη 3ης Αθλητικής Ημερίδας

Η ημερίδα αυτή θα διεξαχθεί σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν και σε Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου