Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Ο Ρήγας ζει στις μέρες μας, κρίμα ποιος δε τον βλέπει κρίμα σ’ αυτόν τον έλληνα, που δε τον αφουγκριέται»


Ο  ε π α ν α π α τ ρ ι ζ ό μ ε ν ο ς (3ον)
Βετεράνοι της Ομογένειας ενάντια στα εκτρώματα του σοσιαλ-νεοφιλελευθερισμού, αντισταθείτε…!









«-Ω! σεις ραγιάδες Έλληνες, κλέφτες κι αρματολοί
αδικημένα στίγματα, παράσιτα του κόσμου,
όπου χρόνους περάσατε πνιγμένους μες στο δράμα.
 Υποταγμένοι, νηστικοί, χωρίς τιμή και δόξα,
στου αυτοκρατόρου τη ματιά να φαίνεστε σαν ζα
 και να φεγγοβολάνε απάνω σας της τυραννίας τα δεσμά!
Ξυπνάτε, ωρέ! Ξυπνάτε!....)  



«Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη».(Δημόκριτος).

«Ο Ρήγας ζει στις μέρες μας, κρίμα ποιος δε τον βλέπει κρίμα σ’ αυτόν τον έλληνα, που δε τον αφουγκριέται» (ΒΦ)
Δεκεμβριανό αφιέρωμα

 Γράφει ο επαναπατριζόμενος Βάιος Φασούλας

            Ακολουθώντας τον ρου των σημερινών πραγμάτων και γενικεύοντας λίγο το θέμα, ας επιτραπεί στο γράφοντα, πρώην απόδημο  και νυν επαναπατριζόμενο… (τρομάρα μας, αυτή η λέξη, ο επαναπατριζόμενος, πρέπει να φύγει από το ελληνικό λεξιλόγιο γιατί μόνο επαναπατριζόμενος δεν είναι αλλά κάτι άλλο…) να αναφερθεί στα τέρατα και σημεία που λέγονται κόμματα, ενώσεις, οργανισμοί κάθε είδους ξεκινώντας με τη δεύτερη πατρίδα του, τη Γερμανία.  
            Απ’ αφορμή του πρόσφατου ταξιδιού στη Γερμανία του 4ου ράιχ αντιπροσωπείας της σημερινής δοτής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία, δυστυχώς, δεν έτυχε ευχάριστης αποδοχής από τον ελληνισμό της Κοινότητας του Βερολίνου, για πολλούς, όσοι διαβάσανε ή ακούσανε τα δρώμενα του Βερολίνου στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη 2011, άξιο απορίας παραμένει το ερώτημα: Τι δουλειά έχουν αυτοί οι κύριοι… εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου σε εξωελλαδικούς χώρους, σε Χώρες της Υφηλίου όπου δεκαετίες τώρα ο ελληνισμός ζει και δραστηριοποιείται σε όλα τα επίπεδα προσφέροντας τα μέγιστα στις χώρες υποδοχής των που τους έγιναν δεύτερες πατρίδες; Τι κουβέντα πήγαν να κάνουν, τάχα, στο Βερολίνο; Τι χαμπάρια να μεταφέρουν από το ελληνικό χάος και το κομματικό σχήμα-ΑΕ για το οποίο, και αυτοί, οι εκπρόσωποι της εν λόγω αποστολής ή του ταξιδιού αναψυχής, έχουν ευθύνη;
            Αυτοί των τριών ανατρεπτικών κομμάτων για την ελληνική κοινωνία και τον ελληνισμό γενικότερα αλλά και οι άλλοι, γνωστοί ως αριστεροί, σύνολο τριακόσιοι…, (δε βλέπουμε να εξαιρούμαι κάποιον ή κάποια… δυστυχώς) αυτοί λοιπόν οι τριακόσιοι με μπροστάρηδες τις ελίτ των τριών κομμάτων, αυτοί λοιπόν όφειλαν να βγούνε στους δρόμους της ελληνικής επικράτειας, να διαδηλώσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα συνεχόμενα ρεζιλίκια που τραβάνε και να καταγγείλουν στον ελληνικό λαό τους έλληνες που του γιουχάρουν.

            Ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους που έχουν το θράσος να ταξιδεύουν ολόκληρες συνοδείες (ας είναι καλά τα κορόιδα που τους πληρώνουν) σε Χώρες που βρίσκονται απόδημοι έλληνες, όπως τώρα με τη Γερμανία που μας έχει βάλει τα ποδάρια σε ένα παπούτσι και πληγώσει αφάνταστα. Να πούνε τι οι προαναφερόμενοι εκπρόσωποι; Ότι την 6η δόση (όπως ακούμε κιόλας φαγώθηκε!!!) την ακολουθεί και η 7η , δεν ξέρουμε βέβαια αν τελικά οι κυβερνήσεις- μαριονέτες της Ελλάδας, αλλά βλέπε και της Ιταλίας!!...(δοτές κυβερνήσεις δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε συμπτώσεις) καταφέρουν να βγούνε από τον ευρω-φαύλο κύκλο, να καταλαγιάσουν την οργή των λαών και μετά βλέπουμε για τις δόσεις. Τι πήγαν να πούνε στους έλληνες της Γερμανίας, ότι θα φροντίσουν να μπορούν να ψηφίζουν έστω και με επιστολική ψήφο; Ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες· ανεξέλεγκτες;

Κι ότι μπορεί όλες οι ως τώρα βρώμικες πολιτικές και μεθοδεύσεις οικονομικών αφαιμάξεων ολόκληρων λαών του καπιταλιστικού συστήματος εξελιχθούν σε μπούμερανκ; Βρε σαν δε ντρέπονται μια σταλιά που τολμούν να προκαλούν τους Ομογενείς; Βετεράνοι της Ομογένειας ενάντια στα εκτρώματα του σοσιαλ-νεοφιλελευθερισμού, αντισταθείτε! Εσείς, συμπεριλαμβανομένων και τους απόκληρους κι απάτριδες επαναπατριζόμενους, που τρόπος ζωής σας έχει γίνει και ενσωματωθεί στο πετσί σας η μετανάστευση, γίνετε μια εναλλακτική λύση και σώστε την πατρίδα που πάει να χαθεί (αν δε χάθηκε ακόμα). Μπείτε μπροστάρηδες, αφουγκραστείτε το κάλεσμα του Ρήγα μήπως και προλάβουμε μην ξαναγίνουμε ραγιάδες…
«-Ω! σεις ραγιάδες Έλληνες, κλέφτες κι αρματολοί
αδικημένα στίγματα, παράσιτα του κόσμου,
όπου χρόνους περάσατε πνιγμένους μες στο δράμα.
 Υποταγμένοι, νηστικοί, χωρίς τιμή και δόξα,
στου αυτοκρατόρου τη ματιά να φαίνεστε σαν ζα
 και να φεγγοβολάνε απάνω σας της τυραννίας τα δεσμά!
Ξυπνάτε, ωρέ! Ξυπνάτε!....)  

            Λοιπόν, σίγουρα ο νέος χρόνος που έρχεται, το 2012, είναι βέβαιο πως όχι μόνο θα συνεχίσει την πορεία του προηγούμενου, αλλά πέρα από την… κρίση, που το ίδιο κεφάλαιο δημιούργησε, θα ξεκαθαρίσει και τον πραγματικό χαρακτήρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δηλαδή το «απαύγασμα» του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαληστείας (γνωστή ως σοσιαλδημοκρατία –Πανελλήνια για την Ελλάδα-) και του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη, γνωστό ως κόμμα της άκρας δεξιάς, θα είναι μια Παγκόσμια κυβέρνηση ληστών.
            Αυτά τα κόμματα αποτέλεσαν τους πυλώνες του καπιταλισμού, χρησιμοποιήθηκαν ως προπαρασκευαστικά στάδια μεγίστης αντιρατσιστικής και αντιφασιστικής προπαγάνδας πανευρωπαϊκά, άσχετα αν αυτά τα κόμματα σε πολλά πράγματα ξεπέρασαν τον Αδόλφο Χίτλερ.
            Παρεμπιπτόντως αυτός ο παρανοϊκός ηγέτης είχε το θάρρος και έλεγε τι πρεσβεύει και η ανθρωπότητα, τότε, λάβαινε τα μέτρα της. Εξού και ο Β`Π.Π. και η Εθνική Αντίσταση της Χώρας μας. Ετούτοι, οι σημερινοί ευρωπαίοι ηγέτες, δημοκρατικοί και σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, χριστιανοδημοκράτες και λοιποί αντιχιτλερικοί και αντιρατσιστές, είναι αυτοί που βρίσκονται ανάμεσά μας, είναι αυτοί που μας καρφώνουν πισώπλατα, είναι αυτοί που μας πουλούν σαν ζώα στο «σύγχρονο» και ενιαίο στρατόπεδο συγκέντρωσης που αντί φουγάρα διαθέτει ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, τοίχους, τάφρους και ΜΑΤ.

            Είναι αυτοί, οι οπαδοί και φίλοι της «ελεύθερης» αγοράς, της «Παγκοσμιοποίησης», των «πολυπολιτισμικών» κοινωνιών και κρατών, είναι αυτοί που σχηματίσανε μια συμπυκνωμένη ιδιότυπη δικτατορία, είναι αυτοί και αυτές οι κυβερνήσεις που μας έφεραν αντιμέτωπους με έναν Γ` Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο που με αριθμητική ακρίβεια μας οδηγεί στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό, ο οποίος φαίνεται μέσα από τις τριβές των κομμάτων, τύπου δοτής κυβέρνησης mαde in Greece με επικεφαλή-Πρωθυπουργό τραπεζίτη. Είναι αυτοί, οι καλυμμένοι με δημοκρατικούς μανδύες και με ψευτοσύμβολα, που επιτέλους τώρα αποκαλύφθηκαν. Κι είναι αυτοί που χειραγώγησαν και χειραγωγούν με τον πιο ελεεινό και απάνθρωπο τρόπο: Την αρπαγή της νοημοσύνης των Πολιτών.
            Λοιπόν, θα εξοικειωθεί κι αυτός, ο νέος χρόνος, με τα εκτρώματα του νεοφιλελευθερισμού, της σοσιαλδημοκρατίας και της άκρας δεξιάς και σαν «σύγχρονος» αχταρμάς (λαϊκά το λένε γαϊδούρι) θα μεταφέρει και τις πληγές του προκατόχου του. Στο ημερολόγιό του έχουν ήδη καταγραφεί τα βήματά του, τα οποία μεταφράζονται χαστούκια ή μαχαιριές για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η οποία, μεγάλο μέρος της αποτελεί την… πολιτισμένη Δύση. Η Δύση γέννησε τον ιμπεριαλισμό, τον μιλιταρισμό και ματεριαλισμό, το κεφάλαιο και το φασισμό, την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Πόλεμο. Τις λεηλασίες των αδύναμων λαών. Την ανεργία, τη φτώχεια, την πορνεία, τα ναρκωτικά, το ρατσισμό. Τη μετανάστευση «λαθραία» και μη, ενώ ταυτόχρονα δολοφόνησε και δολοφονεί τον Πλανήτη μας και την ειρήνη.


            Αυτές οι δυνάμεις, λοιπόν, καθώς είναι επίσης χειραγωγημένες με άλλον τρόπο (χειραγώγηση στην περίπτωση που συζητάμε σημαίνει ανδράποδα και πουλημένους όσο αφορά τις σχέσεις τους με τα ξένα αφεντικά του, προδότες, απατεώνες, υποκριτές, ψεύτες και προσωπολάτρες ιδεολόγους όσο αφορά τον τόπο τους) έφεραν και τη Χώρα μας στην καταστροφή.

            Αυτή ήταν και είναι η μία πλευρά του… νομίσματος, του κεφαλαίου δηλαδή, που σήμερα με τους συμμάχους του επιτίθεται σε όλα τα επίπεδα (τα ζούμε, τα γνωρίζουμε). Κι αυτά τα λέγαμε συχνά από την Κεντρική Ευρώπη(ΕΟΚ και μετέπειτα Ε.Ε.) Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά, η οποία παραμένει εγκλωβισμένη στις …αρχές της και είτε με τον ένα τρόπο και μέθοδο είτε με τον άλλο, όσο αφορά την Ελλάδα και είναι η αριστερά. Αριστερή πανσπερμία, εξοπλισμένη με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλισμού, φατρίας και οπορτουνισμού, κινήθηκε και εξακολουθεί να κινείται σαν διελκυστίνδα συνθημάτων στις «πυραμίδες» του «εκσυγχρονισμένου» φιλελευθερισμού μεταθέτοντας,  μέσω εξανδραποδισμένων αχταρμάδων, το κέντρο βάρους της όχι μόνο στη διάλυσή της αλλά και στην αποσύνθεσή της. Οι φιλτραρισμένες πολιτικές της, εκείνου που πάει μπροστά και εκείνου που μένει πίσω, του αγωνιστή, του ιδεολόγου, του πατριώτη, σήμερα δεν υπάρχουν· τους πάτησε το τρένο. Μόνο που στην καρβουνομηχανή που έσερνε το απρόσωπο άρμα του καπιταλισμού, το φορτωμένο από τέκτονες-μασόνους και διάφορους τεχνοκράτες της ευρωατλαντικής γκάμας, έριξαν και αυτοί, οι αριστεροί, κάρβουνο και όπως επανειλημμένα το έχουμε πει, το λέμε ακόμα μια φορά ότι, για τη συντήρηση-παραμονή των κομμάτων εξουσίας στην εξουσία, η αριστερά με τις αδικαιολόγητες πολιτικές της και τη συνεχόμενη διασπαστική νοοτροπία της συντήρησε το διπολισμό στην Ελλάδα. Αυτή, κατά την άποψη του γράφοντα, είναι η αλήθεια.


            Ο απλός και λεύτερος αλλά και προδομένος Πολίτης θέλει μια ενωμένη αριστερά που να μπορεί να αντισταθεί στις λαίλαπες των καιρών μας. Από κει και μετά λίγο τον νοιάζει η άλφα ιδεολογία ή η βήτα. Τον νοιάζει μόνο η δικαίωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, οι ομαδικές δολοφονίες, οι πλατείες με τους κρεμασμένους νέους, μητέρες, κόρες και αδελφές βιασμένες, χωριά απανθρακωμένα που οι οσμές των θυμάτων ακόμα κρατούν και άλλα, άλλα πολλά και προπάντων το βαθύ πένθος και η αέναη πίκρα. Όλα αυτά στο όνομα της λευτεριάς, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας και δε συμμαζεύεται, στο όνομα για μια σοσιαλιστική κοινωνία με πρόσωπο παραμένουν αρλούμπες όσο η αριστερά εξακολουθεί το χαβά της ακόμα και σήμερα. Μ’ αυτές λοιπόν τις ολοένα και πιο δυσμενείς συνθήκες και προδιαγραφές που δε έχουν μέλλον, η ήττα που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία έχει και τη σφραγίδα της αριστεράς.
            Κλείνοντας λέμε πως τίποτα δε γίνετε τυχαία. Το μνημόνιο έχει μεγάλη ουρά που τώρα ξεδιπλώνετε. Εξελίσσεται σε ένα «σύγχρονο» δικτατορικό μπλοκ με τα κόμματα που συμμετέχουν στη δοτή κυβέρνηση, θα επανδρωθεί ακόμα περισσότερο με κόμματα που διαθέτει η ελληνική αγορά με στόχο την Παγκόσμια διακυβέρνηση και η αριστερά θα εξακολουθεί να είναι κράχτης και επί μονίμου βάσεως θα καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της συμπυκνωμένης και πολυδιάστατης «σύγχρονης» δικτατορίας, που με αριθμητική ακρίβεια μας οδηγεί στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό.

            Αυτά προσπαθούν να μας κρύψουνε οι γιαουρτωμένοι, οι γιουχαρισμένοι και απαξιωμένοι βουλευτές και πολιτευτές, όπως και αυτοί που βρέθηκαν στο Βερολίνο να… ψαρέψουν, όπως συνήθως προκειμένου να εξασφαλίσουν το  κατσιό στην καρέκλα και το χόντρεμα των μεριών τους, άσε που μερικοί  έχουν κλείσει δεκαετίες… βουλευτές και μεταφέρουν την βουλευτική κληρονομιά τους στα παιδιά τους έτσι που η αστική δημοκρατία να δείχνει τον πραγματικό της εαυτό μέσα από τη διαφθορά και τα τζάκια των βουλευτών, των υπουργών, των Προέδρων και πρωθυπουργών.

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα,
ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ...;
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι,
και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι,
λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!  Κωστής Παλαμάς
Χρόνια Πολλά στις Νικολέτες και Νικολάκηδες
Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Δεκέμβρης 06  2011  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου