Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Κάκλα καλεί τα σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση "Δημοσθένης Κοκκινίδης Ζωγραφική"


- Επιστολή της Αντιδημάρχου Παιδείας στους Διευθυντές των σχολείων
  - Η έκθεση φιλοξενείται στη Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού» του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή Ιατρού, Βύρωνος & Γαριβάλδη, Τρίκαλα.



            

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Τρικκαίων και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή Ιατρού, φιλοξενούν στα Τρίκαλα την έκθεση έργων «Δημοσθένης Κοκκινίδης Ζωγραφική».



Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 13.00.
Πληροφορίες τηλ.: 24310 76613 (Δ/νση Πολιτισμού), 24310 63960 (Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού).

Στην έκθεση παρουσιάζονται 39 συνθέσεις του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Δημοσθένη Κοκκινίδη, ενός δημιουργού του οποίου η προσφορά δεν περιορίστηκε μόνο στην καλλιτεχνική έκφραση, αλλά με την προσωπικότητα, τη διδασκαλία του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, τη θεσμική παρουσία του στα εικαστικά πράγματα και τις παρεμβάσεις του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης ελληνικής τέχνης.

Η φιλοξενία  της έκθεσης στα Τρίκαλα,  δίνει τη δυνατότητα στο κοινό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να γνωρίσει το σύνθετο και πολυδιάστατο  έργο του Δημοσθένη Κοκκινίδη, ενός εξαιρετικού ζωγράφου και διανούμενου, εκφραστή της εποχής του.  

Θεωρώντας πως η  ζωγραφική δημιουργία συμβάλλει στην αισθητική καλλιέργεια και την παιδεία του ανθρώπου, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου σας και να τους προτρέψετε να επισκεφθούν την έκθεση.

                                    Με τιμή
                                    Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
                            ΤΟΥ ΟΑΠΚΦΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
                                              «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»


                                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ    

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου