Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Προβληματισμός για την λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας


Έντονος προβληματισμός για τη συνέχιση λειτουργίας των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας, επικράτησε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 05-01-2011, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκη, του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου και υπηρεσιακών παραγόντων.



Το πρόβλημα εστιάζεται στο ότι δεν έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, μιας και τα σφαγεία μετά την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων, βρίσκονται πλέον μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μετεώρων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Εμείς από την πλευρά μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του Δήμου Καλαμπάκας και είμαστε κάθετα αντίθετοι στο κλείσιμο των σφαγείων. Την Παρασκευή θα πάρουμε την οριστική απόφαση, ο φάκελος έχει κατατεθεί από το Δήμο Καλαμπάκας και μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό θα πιέσουμε ώστε να δοθεί γρήγορα λύση για τη συνέχιση λειτουργίας των σφαγείων».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Σακελλαρίου τόνισε:

«Ανταλλάξαμε απόψεις, θα μεταφέρω όσα ειπώθηκαν σήμερα εδώ, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας και η οριστική απόφαση θα παρθεί την Παρασκευή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Είναι δύσκολο το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αλλά υπάρχει κατατεθειμένος ο φάκελος στην Περιφέρεια για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Το κύριο πρόβλημα είναι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που σκοντάφτει στην έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας λόγω του ότι τα σφαγεία βρίσκονται μέσα στην αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου των Μετεώρων».



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου