Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Προετοιμασίες για το Τρικαλινό παζάρι


Η ετήσια εμποροπανήγυρη ή άλλως το Τρικαλινό παζάρι (όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε) θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις Καρυές στις 14 Σεπτεμβρίου.





Ξεκινούν άμεσα από τον Δ. Τρικκαίων οι δημοπρασίες για την εμποροπανήγυρη


Είναι πλέον γεγονός...
ΤRIKALA WEB MAGAZINE
http://www.fatsimare.gr/

To περιοδικό των Τρικαλινών στο διαδίκτυο

Οι τιμές για τις παράγκες θα κινηθούν στα 420 ευρώ για τους Τρικαλινούς, σε 550 για τους ξένους (τιμές εκκίνησης), και 90.000 για το λούνα πάρκ, ενώ εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι από πέρυσι στις τιμές εκκίνησης περιλαμβάνεται και το κόστος κατασκευής των παραγκών και της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία τα συνεργεία του Δήμου Τρικκαίων θα ξεκινήσουν εργασίες καθαρισμού τις αμέσως επόμενες μέρες. «Από τον Δήμο Τρικκαίων έχει αποφασιστεί να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης και καθαρισμού του χώρου, προκειμένου να μη διαταράσσονται οι ρυθμοί των κατοίκων του συνοικισμού τις μέρες της διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει με τον καθαρισμό του χώρου σε συνεργασία με την Γεωπονική Υπηρεσία» επισημαίνει σχετικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρης Παζαίτης.


Κατά την περσινή χρονιά οι θέσεις που διατέθηκαν αρχικά ανήλθαν σε 850 περίπου. Ήταν όλες των 3 μέτρων και καταλάμβαναν μήκος περίπου 3 χιλιομέτρων. Ωστόσο, τελικώς οι θέσεις αυξήθηκαν κατά 100 δεδομένης της μεγάλης ζήτησης. Ανάλογες αναμένεται να είναι και φέτος τόσο οι θέσεις, όσο και το μήκος της εμποροπανήγυρης (με μικρή απόκλιση αναλόγως της ζήτησης). Εντούτοις, εκείνο που έχει αποφασιστεί από την Δημαρχιακή Επιτροπή είναι φέτος ο αριθμός να περιοριστεί όσο γίνεται και οι θέσεις να μην ξεπεράσουν τις 850 παρά τη ζήτηση που διαφαίνεται ότι θα είναι μεγάλη.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν στη φετινή εμποροπανήγυρη επιβάλλονται από τη Νομοθεσία, και οι κυριότερες εξ αυτών είναι οι εξής δύο:

1. η διάρκεια της ετήσιας Τρικαλινής εμποροπανήγυρης θα είναι φέτος 7 ημέρες κι όχι 8. Δηλαδή θα διαρκέσει από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου κι όχι ως τις 21 Σεπτεμβρίου ως είθισται και

2. σε ό, τι αφορά στις θέσεις, αυτές θα διατεθούν με κλήρωση ή ορισμό από τα Σωματεία.


Είναι πλέον γεγονός...
ΤRIKALA WEB MAGAZINE
http://www.fatsimare.gr/

To περιοδικό των Τρικαλινών στο διαδίκτυο





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου