Το ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Λαζαρόπουλου, Πολιτικού Μηχανικού.
Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων και θα φιλοξενηθεί στο «Κουρσούμ Τζαμί» στα Τρίκαλα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010 , 8 μ.μ.. Στα εγκαίνια χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Κων/νος Διαμάντος, Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, ενώ για το έργο του καλλιτέχνη θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης Νούλας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Μαρτίου.
Ώρες επισκέψεων : Δευτέρα έως Κυριακή 11π.μ.-1μ.μ. & 6-8 μ.μ.
Ο Στέφανος Λαζαρόπουλος γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Τα παιδικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από εικόνες της γειτονιάς με τους απλούς ανθρώπους της βιοπάλης και τις χαρούμενες φωνές των παιδιών. Αυτές οι μνήμες συνόδευσαν τα πρώτα του βήματα στη ζωγραφική.
Στη Β΄ Λυκείου πραγματοποιεί την πρώτη ατομική του έκθεση στα Τρίκαλα, γεγονός που προκαλεί θαυμασμό για την τόλμη του νερού καλλιτέχνη. Αργότερα ως φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. ενισχύει την επαφή του με τη ζωγραφική και νέα ερεθίσματα από τη μεγαλούπολη διευρύνουν τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις. Πραγματοποίησε τρεις εκθέσεις ζωγραφικής στην Καρδίτσα, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα.
Μελέτη από το εργαστήριο της Ιστορίας της Τέχνης του Α.Π.Θ. πάνω στο έργο του, στα πλαίσια έρευνας για τους ερασιτέχνες ζωγράφους, αποσπά κολακευτικά σχόλια από τον τότε καθηγητή της έδρας Χρύσανθο Χρήστου. Μετά από μεγάλη απουσία 14 περίπου χρόνων, επιστρέφει με ατομική έκθεση στη Λάρισα και το 1996 επίσης με έργα τα οποία δούλεψε με την τεχνική της ακουαρέλας.
Το 2003 παρουσιάζει στη Λάρισα ατομική έκθεση και το 2006 στην Αθήνα με επιτυχία.Έλαβε επίσης μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα (Ζάππειο) και στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 τιμήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο για την καλλιτεχνική του προσφορά. Στο έργο του έντονη είναι η παιδική παρουσία σε στιγμές καθημερινής βιοπάλης. Οπαδός της ιμπρεσσιονιστικής έκφρασης, λατρεύει το φως, το οποίο διαπερνά όλα τα έργα και γίνεται σημείο αναφοράς της καλλιτεχνικής του δημιουργίας.
Δημοσίευσέ το στο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου