Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Έργα 18,6 εκατομμυρίων ευρώ για τον παραλιακό άξονα Νομού Λάρισας


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας παραβρέθηκε στα εγκαίνια του έργου της παράκαμψης Κόκκινου Νερού, που κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και χρηματοδοτήθηκε από το Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του παραλιακού άξονα του Νομού Λάρισας.



Στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την ανάπτυξη των παραλίων του Νομού Λάρισας, υλοποιήθηκαν οδικά έργα στον παραλιακό άξονα συνολικού προϋπολογισμού 18,6 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ ΠΕΠ. Ειδικότερα:

1. Το οδικό τμήμα της Παράκαμψης Κόκκινου Νερού συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκατομμύρια ευρώ


Περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου οδικού τμήματος το οποίο συνδέει την παράκαμψη του οικισμού Καρίτσας με την είσοδο του Κόκκινου Νερού από Κουτσουπιά ερχόμενοι, παρακάμπτοντας τον οικισμό του Κόκκινου Νερού.
Αναλυτικότερα το πρώτο οδικό τμήμα από το τέλος της παράκαμψης Στομίου έως την αρχή της παράκαμψης Καρίτσας βελτιώνει και διαπλατύνει το συνδετήριο τμήμα μήκους 930μ. περίπου. Η παράκαμψη Κόκκινου Νερού αρχίζει από τον κόμβο Β- εξόδου της παράκαμψης Καρίτσας παρακάμπτει τον οικισμό του Κόκκινου Νερού και τελειώνει πάνω στην υφιστάμενη οδό «Κόκκινου Νερού- Κουτσουπιάς» στην είσοδο του Κόκκινου Νερού από Κουτσουπιά ερχόμενοι. Η παράκαμψη κόκκινου Νερού έχει μήκος 2.300μ. περίπου.



2. Τα οδικά τμήματα που έχουν ήδη κατασκευαστεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία συνολικού προϋπολογισμού 11,3 εκατομμυρίων ευρώ:

2 α. Παράκαμψη Καρίτσας
2 β. Συνδετήριο τμήμα - Παράκαμψη Στομίου – Παράκαμψης Καρίτσας
2 γ. Βελτίωση δρόμου από διασταύρωση Στομίου - Κόκκινου Νερού μέχρι Καρίτσα και ενίσχυση εξασφάλιση Ι. Μ. Αγίου Δημητρίου Στομίου


Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, μειώνεται η επικινδυνότητα και βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφοριακή ικανότητα στον παραλιακό δρόμο ( από διασταύρωση Τεμπών έως όρια Ν. Μαγνησίας) και πιο συγκεκριμένα από το Στόμιο (μέσω της παράκαμψης) μέχρι τον κόμβο Β Κόκκινου Νερού ( διασταύρωση με δρόμο προς είσοδο οικισμού Κόκκινου Νερού από Κουτσουπιά ερχόμενοι) και μέσω της Κουτσουπιάς προς Παλιουριά- Βελίκα – Αγιόκαμπο- Ρακοπόταμο- Σκλήθρο.

Ο Γενικός Γραμματέας, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς σήμερα παραδίδουμε στους πολίτες ένα σημαντικό οδικό τμήμα που εντάσσεται στον παραλιακό άξονα του Νομού Λάρισας, για τον οποίο συνολικά έχουν επενδυθεί 18,6 εκατομμύρια ευρώ. Η κατασκευή της παράκαμψης Κόκκινου Νερού είναι ένα έργο μεγάλης και πολλαπλής σημασίας για τα παράλια της Λάρισας και για τη Θεσσαλία γενικότερα. Προτεραιότητά μας είναι οι μετακινήσεις των κατοίκων να γίνονται ταχύτερα και με ασφάλεια. Καθώς η περιοχή είναι κυρίως τουριστική, συμβάλλουμε με την παράκαμψη του Κόκκινου Νερού στην ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη του ορεινού και εναλλακτικού τουρισμού, καθώς γίνεται πιο εύκολη η σύνδεση του Κισσάβου με τον Όλυμπο, περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Παράλληλα θα ενισχυθούν κατά πολύ οι δυνατότητες ανάπτυξης των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής.»








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου