Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Kλείνουν η μιά μετά την άλλη μικρομεσαίες επιχειρήσεις λέει η Σούλα


Oρατός πλέον ο κίνδυνος κλεισίματος για 17.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ζητά να ενημερωθεί η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.




Τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα λουκέτων στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και αν υπάρχουν δράσεις του ΕΣΠΑ που να στοχεύουν στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, τη στιγμή που είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος κλεισίματος για 17.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ζητά να ενημερωθεί η Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Σούλα Μερεντίτη, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Τρικαλινή Βουλευτής, τονίζει, ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Η επιβίωση και ανάπτυξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας είναι σημαντική και ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, για την ανάπτυξη, για την παραγωγή πλούτου, αλλά και για την συνοχή της κοινωνίας μας.

Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, η κατάσταση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχείρησης είναι τραγική. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν απολυθεί 18.000 εργαζόμενοι, ενώ άλλες 18.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν εντός του επόμενου εξαμήνου.

Η μέση μείωση του τζίρου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι της τάξης του 35,36% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο η μείωση του τζίρου ήταν της τάξης του 33,2%. Ο χρόνος εξόφλησης παραγγελιών για το 56,4% των επιχειρήσεων ξεπερνά τους τρεις μήνες, ενώ η αναμονή ξεπερνά τους έξι μήνες για το 16,2% των επιχειρήσεων.

Την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας «ψυχορραγούν» θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να λάβει μέτρα και πρωτοβουλίες και για εκείνες και να μην περιορίζεται σε κατασπατάληση του πολύτιμου ΕΣΠΑ σε καθαρά πελατειακού, ψηφοθηρικού τύπου επιλογές. Η αδυναμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεσούσης της οικονομικής κρίσης και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων επιτείνει συνεχώς την όλη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.


Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου