Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Λαμπρές οι εκδηλώσεις στο Μεγάλο Μετέωρο και στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου


Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσαν και φέτος στην πανήγυρη




Λαμπρές και φέτος οι ακολουθίες και εκδηλώσεις γενικότερα στο Μεγάλο Μετέωρο με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που ως γνωστόν είναι αφιερωμένο στο καθολικό της μονής.


Τόσο κατά την παραμονή της γιορτής, όσο και την κυριώνυμο ημέρα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά ακολουθιών τις οποίες παρακολούθησαν πλήθος προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και αλλού.
Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Εσπερινού με την καθιερωμένη αρτοκλασία, ενώ ευλογήθηκαν, όπως συνηθίζεται τα σταφύλια από τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ.
Χθες Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Όλων των ακολουθιών χοροστάτησε ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
Να πούμε ότι ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ιερά Μονή Ρουσάνου, το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Επίσης πέραν του καθολικού υπάρχει και άλλο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην Αγία Βαρβάρα.
Στο Κουκουφλί Ασπροποτάμου
Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης που ως γνωστόν βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων του Δασαρχείου Καλαμπάκας στην περιοχή «Κουκουφλί» Ασπροποτάμου.
Το εκκλησάκι έχει κτισθεί με δαπάνες του δασαρχείου αλλά και άλλων δωρητών εξυπηρετώντας τις πνευματικές ανάγκες των εργαζομένων που έμεναν μόνιμα στις εγκαταστάσεις ασχολούμενοι με τον δασικό πλούτο της περιοχής.
Συνεχίζοντας την παράδοση κάθε χρόνο στην εορτή της Μεταμόρφωσης πραγματοποιούνται θρησκευτικές εκδηλώσεις στις οποίες χοροστατεί ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ όπως και φέτος.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Δασάρχης Γιώργος Σωτηρίου ως και ο πρόεδρος της Διευρυμένης Κοινότητας Ασπροποτάμου Δημ. Βουρλίτσης.
Οι παρουσίες στο Μεγάλο Μετέωρο
Οι επώνυμες παρουσίες στο Μεγάλο Μετέωρο ήταν του Δημάρχου Βύρων Μπουτίνα, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Σακελλαρίου, του Δημάρχου Χασίων Κώστα Κωστούλα, της Δ/ντριας της 19ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρυσταλίας Μαντζανά, των δημ. συμβούλων Ευθ. Τάκου και Γιάννη Αθανασούλα κ.ά.

Του Βαγγέλη Γκιάτα







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου