Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Eγκαινιάστηκε ο δρόμος Φούρκα - Σαμαρίνα


Η αντιστροφή της φθίνουσας πορείας του ορεινού όγκου της Πίνδου και η απαρχή μιας νέας αναπτυξιακής προοπτικής, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση ενός ακόμη, διανομαρχιακού, οδικού έργου, αυτού της σύνδεσης Φούρκας του Νομού Ιωαννίνων με την Σαμαρίνα του Νομού Γρεβενών.





Χθες το πρωί από τον πρώην Υπουργό κ. Χρήστο Φώλια πραγματοποιήθηκαν πρωί τα εγκαίνια του δρόμου, που είναι μήκους 15 περίπου χιλιομέτρων, και με προϋπολογισμό 6.000.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ».Η μελέτη και η υλοποίηση του έργου έγινε από τις υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων.

Στην τελετή των εγκαινίων, που έγινε στη θέση «Μπάλτα» έδωσαν το «παρών» τους εκατοντάδες κάτοικοι χωριών της περιοχής της Πίνδου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Γρεβενών, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Φούρκας, Σαμαρίνας, Διστράτου, Σμίξης, Περιβολίου, Αβδέλλας, Αετομηλίτσας, νομαρχιακοί, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Ο πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Φώλιας αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», τη στήριξη που είχε για την υλοποίησή του από τον Πρωθυπουργό και στα θετικά αποτελέσματα που έχει αρχίσει να παρουσιάζει για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου.


Tην απόλυτη ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του έργου και την αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές τους εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, πρόεδροι των κοινοτήτων Φούρκας κ. Κ. Μουτσούλης και Σαμαρίνας κ. Κ. Τζίμας οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Φώλια για την προώθηση του προγράμματος «ΠΙΝΔΟΣ» και το Νομάρχη Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την υλοποίηση του έργου.

Ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος που είχαν για πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι της Πίνδου για ενοποίηση των περιοχών τους, κάτι που, όπως τόνισε, σήμερα γίνεται πραγματικότητα, καθώς μπορεί πλέον ο κάθε επισκέπτης να μεταβεί από τη μια στην άλλη άκρη της Πίνδου, μέσα από άνετο και ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο έχει κατασκευαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον.

Τα έργα που εκτελούνται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ», κατέληξε ο κ. Καχριμάνης, βελτιώνουν πρώτα και κύρια τη ζωή των κτηνοτρόφων, των κατοίκων των χωριών και στη συνέχεια ενισχύουν την τουριστική ανάπτυξη, τόσο των ορεινών περιοχών, όσο και της υπόλοιπης ενδοχώρας του Νομού.

http://epirusgate.blogspot.com






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου