Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Oι Δραμινοί ανακάλυψαν ότι (ΚΑΙ) τα πλει οφ της Φούτμπολ Λιγκ είναι στημένα και... διαμαρτύρονται !!!


- Τα "χαϊβάνια" που εξακολουθούν να παρακολουθούν τι γίνεται με το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής αναμεταδίδουν  με κάθε λεπτομέρεια  την επιστολή "διαμαρτυρίας" τους...
- Καλοκαίρι είναι, δεν έχουν και τι άλλο να γράψουν θα πείτε....








Σκληρή επιστολή των οργανωμένων της Δόξας λοιπόν.

Η "ΚΑΘΑΡΗ" Δόξα Δράμας αφού έπαιξε το παιχνίδι της ΕΠΑΕ τώρα κάνει πως (αν και ίσως δεν...) κατάλαβε τι συμβαίνει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...


Διαβάστε για να γελάσετε.
(Το δημοσιεύουμε για την πλάκα, δεν ασχολούμαστε πλέον...)


Ο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της Δόξας Δράμας τοποθετήθηκε για όσα έχουν γίνει στα μπαράζ ανόδου.


«Έπειτα από την πρώτη παράσταση του τσίρκου του Κομπότη και του Μαχλά (ή αλλιώς «Νύκταρη» κατά την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου), είχαμε εχθές τη δεύτερη. Μιλάμε βέβαια για τους αγώνες διαβάθμισης της Φούτμπολ Λιγκ. Δεδομένου ότι οι παρωδίες έχουν σκοπό να βγάζουν γέλιο, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πολύ επιτυχημένο «σίριαλ».



Για όσους έχασαν το πρώτο επεισόδιο, ακολουθεί περίληψη προηγουμένου. Στο πρώτο επεισόδιο (Διαγόρας Ρόδου – Δόξα 0-1) ο διαιτητής Λαμπρόπουλος (συνδέσμου Ηλείας) δέχθηκε να πληρωθεί 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνος(?!?!?) Οι κακές γλώσσες λεν για πληρωμή εν μέρει με επιταγή. Στην τέχνη αναγνώστη μου επιτρέπονται όλα, μην περιορίζεις το μυαλό σου σε κανονισμούς.

Αύριο-μεθαύριο μπορεί να πληρώνουν τους διαιτητές μέσω PayPal, Neteller, Moneybookers ή καρτών PaySafe. Άλλωστε αυτές είναι γνωστές μέθοδοι σε ανθρώπους που ασχολούνται με το παράνομο στοίχημα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άτομα που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για τα στοιχηματικά «στημένα» (Χρυσοχοΐδης που σχετίζεται με το Διαγόρα Ρόδου, Κομπότης που σχετίζεται με το Λεβαδειακό, Νύκταρης, που σχετίζεται με τον ΟΦΗ), είναι εντελώς συμπτωματική. Βέβαια, για κάποιον που παρακολουθεί αυτό το σκάνδαλο, ακούγεται περίεργο ότι ένας διαιτητής θα δεχόταν να πληρωθεί 30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη του ματς από το γηπεδούχο (αναφέρεται ρητά στις κασέτες πως αυτό δε μπορεί να γίνει ) και δε θα κατοχύρωνε τον αγώνα στο φιλοξενούμενο. Συμβαίνουν όμως και περίεργα, ακόμα και με διαιτητές «Σούπερ Λιγκ» (τρομάρα τους).

Φευ, ο φιλοξενούμενος κέρδισε και πάλι, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του διαιτητή ο αγώνας να λήξει με ισοπαλία. Αλλά τουλάχιστον, μια ομάδα που κατέβηκε με 12 παίκτες λόγω παλινωδιών της ΕΠΟ και της Φούτμπολ Λιγκ, «τουλάχιστον» κουράστηκε και χρεώθηκε με κάρτες. Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό ζητούμενο.

Το δεύτερο όμως επεισόδιο του «σίριαλ» δικαίωσε τις προσδοκίες του φιλοθεάμονος κοινού. Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που ήθελαν αυτά τα γελοία μπαράζ να μην προσφέρουν θέαμα και είδαμε επιτέλους το πρώτο χατ-τρικ. Ο διαιτητής Κωνσταντινέας (συνδέσμου Μεσσηνίας) σκόραρε 3 τέρματα για την ομάδα του ΟΦΗ. Το πρώτο αφήνοντας ένα οφσάιντ να εξελιχθεί σε γκολ, το δεύτερο εφευρίσκοντας ανύπαρκτο φάουλ στο τέλος των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου (που ανεξήγητα ήταν 2 λεπτά) και το τρίτο κλείνοντας τα μάτια στη λαβή του τζουντόκα Καμπάνταη στον Πακάλτση που έβγαινε να κόψει τη μπάλα. Τόσο καλή λαβή ήταν κρίμα να επιβραβευθεί μόνο με το γκολ του επερχόμενου Ρούσεφ, στο τζούντο θα τελείωνε ο αγώνας με «ιπόν»! Μιας και τα μπέρδεψε όμως ο διαιτητής, τον άφησε να συνεχιστεί τον αγώνα και έτσι ο Μέγας Τσιμπλίδης ισοφάρισε σε 3-3. Τραγική ειρωνεία λέγεται αυτό στην τέχνη.

Αντί για 3-0, 3-3 λοιπόν, αλλά η ομορφιά όλη είναι στις λεπτομέρειες. Και αν στις 3 κρίσιμες φάσεις ο Κωνσταντινέας σκόραρε 3 γκολ για τον ΟΦΗ, το αριστούργημα ήταν σε όλες τις υπόλοιπες, όπου στη Δόξα δεν έδινε ούτε τον πυρετό του. Δε βαριέσαι ρε Πιλάβιε; Η καλή καρδιά μετράει!

Κάποιες ερωτήσεις, για να το σοβαρέψουμε. Υπάρχει άνθρωπος στη δικογραφία που αποδεικνύεται να στήνει ματς και έχει κάνει φυλακή για ανθρωποκτονία από πρόθεση; Υπάρχει άνθρωπος (;) που έχει κατηγορηθεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και εμπλοκή σε κυκλώματα προστασίας; Υπάρχει άνθρωπος που έχει στενές σχέσεις με πρόεδρο ομάδας αυτών των μπαράζ (είναι κουμπάρος του και κάθεται δίπλα του στο γήπεδο), τον οποίο μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ έχει καθαγιάσει κατά το παρελθόν; Αν υπάρχει, γιατί η αντίστοιχη ομάδα δεν έχει υποβιβαστεί ακόμη; Και τι γίνεται γενικότερα με τις άλλες τρεις ομάδες των αγώνων διαβάθμισης, των οποίων μέλη έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στα στημένα παιχνίδια;

Ο αρχιερέας της δήθεν κάθαρσης κύριος Πιλάβιος, τι έχει να πει για όλα αυτά; Ποιοι τον απειλούσαν για να βάλει τον ΟΦΗ με το ζόρι στα μπαράζ και τελικά τον έβαλε; Αγανακτισμένοι –με τη νομιμότητα- Κρητικοί ή μέλη εγκληματικών συμμοριών; Όποιος και αν ήταν έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά του, κρίνοντας από το ελεύθερο που έδωσε στα μπαράζ-παρωδία και τις γελοίες διαιτησίες σε αυτά.

Έχουμε όμως κι άλλες ερωτήσεις. Από πότε είναι νόμιμο να τροποποιούνται οι όροι διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να μην ισχύουν οι αδειοδοτήσεις; Ο κύριος Ινφαντίνο γνωμοδότησε πως όσοι δεν αδειοδοτήθηκαν, καλώς δεν αδειοδοτήθηκαν, αλλά ότι στο μέλλον (και όχι στο παρελθόν ή το παρόν) τα κριτήρια θα έπρεπε να είναι ελαστικότερα, όχι ανύπαρκτα.

Ο κύριος Νύκταρης, που μεγάλη μερίδα των επαίσχυντων ελληνικών ΜΜΕ προσπαθεί να αποσιωπήσει το ρόλο του, γιατί αναφέρεται ως «αφανής παράγοντας» (ή και αφανής ιδιοκτήτης ή και αφανής πρόεδρος) του ΟΦΗ από την εισαγγελία; Δεν είναι έγκυρη η πλέον αποφασισμένη εισαγγελέας αυτού του τόπου; Ποιο είναι το ποιόν του και γιατί δε μας το λεν τα «έγκριτα» ΜΜΕ της χώρας; Αν δεν είναι αφανής παράγοντας του ΟΦΗ, πώς έφερε την ομάδα σε συνομιλίες για εξαγορά από τον κύριο Φαγαδάκη, μπορεί οποιοσδήποτε απλός οπαδός να το κάνει αυτό; Αν δεν είναι –αφανής- παράγοντας, γιατί τον εκθείασε ο κύριος Αγγελής της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα σε δήλωσή του μετά το ΟΦΗ-ΠΑΣ; Συνηθίζει να αναφέρεται σε ανθρώπους κάποιας ΠΑΕ και να μπλέκει στα λεγόμενά του απλούς οπαδούς; Γιατί τον ηρωοποιεί η εφημερίδα του όψιμου οπαδού του ΟΦΗ Βίκτωρα Μητρόπουλου και κατά πως φαίνεται και όψιμου εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου στο φύλλο της 8ης Ιουλίου 2011, αποκαλώντας τον αφανή ήρωα του ΟΦΗ πριν βγει το όνομά του σε δικογραφίες;

Θα ήταν παράλειψη πάντως να μην αναφερθούμε στη νέα συγκλονιστική εμφάνιση των 12 αθλητών που τίμησαν τη φανέλα της Δόξας, παρόλο που ουδείς δεν έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Πρόκειται, τηρουμένων των αναλογιών για τη μεγαλειωδέστερη Δόξα Δράμας έπειτα από εκείνη των 3 τελικών Κυπέλλου τη δεκαετία του ’50. Δε θέλουμε να επεκταθούμε, απλώς και μόνο επειδή τα λόγια είναι πολύ λίγα για αυτό το πλήρες ξεβράκωμα που κατάφεραν σε ΕΠΟ, διαιτητές, επόπτες, Φούτμπολ Λιγκ και δήθεν περήφανους αντιπάλους που πούλησαν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας για μια άνοδο και πρωτοστάτησαν για την πραγματοποίηση της παρωδίας.

Για όσους απλά δε γνωρίζουν γιατί είναι μόνο 12, να αναφέρουμε ότι οι αθλητές δικαιούνται από το νόμο άδεια. Η ανεκδιήγητη ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει παράταση στα συμβόλαια που έληγαν 30 Ιουνίου, ακριβώς στις 30 Ιουνίου το μεσημέρι, ώστε να διασφαλίζει ότι το κάθε νομοταγές σωματείο θα είχε μειονέκτημα έναντι όσων γνώριζαν τη μελλοντική εξέλιξη εκ των έσω ή και όσων χρωστούσαν δεδουλευμένα στους αθλητές. Αν δε χρωστάς ευρώ, όπως η Δόξα, δε μπορείς να εξαναγκάσεις τον αθλητή να παίξει για –έστω- τα δεδουλευμένα του. Ωστόσο δεν είναι η μόνη περίπτωση που η ΕΠΟ «τιμώρησε» τους νομοταγείς. Το ίδιο κάνει και με την περίπτωση «εκπαιδευόμενων» από τα ΤΕΠ των ομάδων, που οι ομάδες δικαιούνται να τους υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο για να παίξουν στα μπαράζ. Αν κάποιος αφερέγγυος ιδιοκτήτης (σαν κάποιον που δεν πλήρωνε 75 ευρώ για το γύψο αθλητή του παραδείγματος χάριν) έχει σκοπό να μην καταβάλλει εισφορές σε ΙΚΑ και εφορία, τον επιβραβεύει με το να έχει παραπάνω παίκτες διαθέσιμους. Αν κάποιος άλλος είναι σύννομος και ηθικός τον εμποδίζει, τόσο γιατί δε μπορεί να δημιουργήσει έξοδα που δεν μπορεί να πληρώσει, όσο και γιατί υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια σε πληθώρα παικτών από την ομάδα νέων, τους περιορίζει τον επαγγελματικό ορίζοντα. Στα ΤΕΠ δικαιούνται να αγωνιστούν ως τέσσερις παίκτες έχοντες επαγγελματικό συμβόλαιο. Όσοι λοιπόν υπέγραφαν, αν δεν τα κατάφερναν στην πρώτη ομάδα, θα έπρεπε να εκδιωχθούν. Αν ο σκοπός του σωματείου είναι αθλητικός, αυτό δε μπορεί να το δεχθεί κανείς φίλαθλος. Αν βέβαια ο σκοπός του σωματείου είναι να γεμίζει τις τσέπες ανθρώπων σαν τους κατηγορούμενους από την κυρία Παπανδρέου, καταλαβαίνει κανείς πως ‘όλα επιτρέπονται’. Και όχι απλά επιτρέπονται, αλλά και επιβάλλονται από μια ΕΠΟ που στέλνει διαιτητές-καμικάζι για να αποτελειώσουν τη βρώμικη δουλειά που άφησε στη μέση ο –επίσης υπόδικος για τα στημένα- κύριος Καλογιάννης.

Για να τελειώνουμε, δε θεωρούμε δικαίωση την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μέσω αναδιάρθρωσης. Αυτό είναι το ελάχιστο, που αν δεν ικανοποιηθεί απλώς δε θα υπάρχει ΕΠΟ στη Δράμα για κανένα χρόνο τουλάχιστον και κάθε διεξαγωγή αγώνα τοπικού πρωταθλήματος θα τίθεται δυνάμει εν αμφιβόλω. Θεωρούμε δικαίωση να παίζουμε σε διαφορετική κατηγορία από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, εκβιαστές, δολοφόνους, στοιχηματατζήδες, νταλαβεριτζήδες και λοιπά. Προτιμότερο να είμαστε εμείς στη χαμηλότερη κατηγορία και αυτοί στην ψηλότερη, παρά να παίζουμε στην ίδια με τους εγκληματίες και ας είναι η ψηλότερη δυνατή. Έχουμε και παιδιά, δεν επιθυμούμε να τα πηγαίνουμε να βλέπουν αγώνες με πρωταγωνιστές δολοφόνους και εκβιαστές».

Με τιμή, ΣΦ Δόξας Δράμας «Μαυραετοί».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου