Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ετοιμασίες για το «παζαράκι» Φαρκαδόνας


Φαίνεται πως στον νομό Τρικάλων έχει γίνει συνείδηση ότι τα παζάρια, ως μετεξέλιξη των ζωαγορών και των κατά τόπους θρησκευτικών πανηγύρεων, με έντονη την κοινωνική διάσταση και την εμπορική δραστηριότητα, αποτελούν στοιχεία σοβαρής διεργασίας και ουσιαστικής προσπάθειας.





 Έτσι, μετά τους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας, που καθόρισαν τους όρους διεξαγωγής των πανηγύρεων (η δεύτερη ήδη ολοκληρώθηκε, ενώ για το τρικαλινό παζάρι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαβούλευσης για την κανονιστική απόφαση), και ο Δήμος Φαρκαδόνας δημοσιοποίησε τους όρους διεξαγωγής της δημοπρασίας για το «παζαράκι».

 Μπορεί, βεβαίως, η αίγλη του να είναι πλέον μικρή – αλλά πάντα ουσιαστική για τους κατοίκους των χωριών του ενιαίου Δήμου - και η απουσία αγοραπωλησίας ζώων να μειώνει το ενδιαφέρον, αλλά πάντα αποτελεί έναν σταθμό στον γεωργικό ημερολογιακό κύκλο της περιοχής, καθώς σχεδόν «κλείνει» η περίοδος των αγροτικών εργασιών και του θέρους, οπότε αρχίζει η περίοδος της εκκόκκισης και του φθινοπώρου.
Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου καθόρισε τους όρους της δημοπρασίας.


Αυτή, για το λούνα παρκ θα διεξαχθεί αύριο 26 Ιουλίου, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο, με κατώτατο όριο προσφοράς τα 2.000 ευρώ. Για τα χαλβαδοπωλεία, σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία και πωλητές βιοτεχνικών ειδών, θα διεξαχθεί στις 11 Αυγούστου (Πέμπτη), στις 7.30 το απόγευμα, στον χώρο της εμποροπανήγυρης. Οι τιμές (κατώτατα όρια προσφοράς) ποικίλλουν:

-    για τα χαλβαδοπωλεία, 30 ευρώ το μέτρο
-    για σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία και σουβλατζίδικα – ψητοπωλεία, 20 ευρώ το μέτρο
Οι καντίνες θα πληρώσουν κατ’ αποκοπή 70 ευρώ.
Χωροταξία
Βάσει της απόφασης, το παζαράκι θα διαταχθεί ως εξής:
Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερεις τομείς (Α, Β, Γ, Δ), ως εξής:
- Ο τομέας Α΄ βρίσκεται ΒΔ του χώρου της εμποροπανήγυρης ξεκινώντας από το στύλο της ΔΕΗ και προς Νότο 30 μέτρα και προορίζεται για την εγκατάσταση μέσων ψυχαγωγίας (Λούνα Πάρκ κ.λπ.).
-    Ο τομέας Β΄ απαρτίζεται από δέκα (10) χώρους με πρόσοψη 10 μέτρα ο καθένας και προορίζεται για την εγκατάσταση σουβλατζίδικων – ψητοπωλείων.
-    Ο τομέας Γ΄ απαρτίζεται από δέκα (10) χώρους με πρόσοψη 10 μέτρα ο καθένας και προορίζεται για την εγκατάσταση μικροπωλητών βιοτεχνικών ειδών.
-     Ο τομέας Δ΄ απαρτίζεται από δέκα (10) χώρους με πρόσοψη 10 μέτρα ο καθένας και προορίζεται για την εγκατάσταση χαλβαδοπωλείων.
Ο χώρος μεταξύ των τομέων Β΄ και Γ΄ προορίζεται για διαφημιστικούς σκοπούς και θα διατίθεται σε κοινωνικούς φορείς ατελώς.
Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται μόνο για το χρόνο που διαρκεί η εμποροπανήγυρη ήτοι από 18/08/11 έως και 22/08/11. Ο μισθωτής του λούνα παρκ θα πρέπει να μεριμνήσει για την ηλεκτροδότησή του μόνος του, χωρίς να εμπλακεί ο Δήμος. Τα έξοδα ηλεκτροδότησης καθώς και το καταναλωθέν ηλεκτρικό ρεύμα βαρύνουν των μισθωτή. Η δε δαπάνη κατασκευής των παραγκών στους χώρους της εμποροπανήγυρης βαρύνει τους μισθωτές.
Ο Δήμoς θα μεριμνήσει για τον ηλεκτροφωτισμό του χώρου της εμποροπανήγυρης υπό τον όρο ότι υποχρεωτικά τα καταστήματα θα τοποθετήσουν μέχρι τρεις (3) λαμπτήρες. Κατ’ εξαίρεση στην πώληση βιοτεχνικών ειδών, εάν ζητηθεί από τον μισθωτή, μπορεί να τοποθετηθεί και τέταρτος λαμπτήρας.
Θανάσης Μιχαλάκης

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου